CocoChic

CocoChic

Tökéletes télikabát? 1. rész

2011. október 15. - CocoChic

Télikabátot venni nem ördöngösség. De meleg, kényelmes, csinos és a következő szezonban is divatos felöltőt venni már kihívás. Egy normálisabb télikabát itthon 10.000 Ft-nál kezdődik, s ezért az árért még szó sincs minőségről. Aki rendes télikabátot akar, annak bizony mélyen a zsebébe kell nyúlni. Következzék egy kis segítség, hogy mikre figyeljünk vásárláskor és pár fotó az idei kabáttrendekről.

Mielőtt elindulunk vásárolni érdemes pár dolgot tisztáznunk. Maradunk a klasszikus és mindig hordható csinos fekete szövetkabátnál, a trendet követjük egy színesebb darabbal vagy az abszolút kényelemre szavazunk a pufi dzsekivel. Milyen színek találhatóak meg többségében a gardróbunkban? Milyen színű a téli sapkánk, sálunk, csizmánk? És a legfontosabb: mennyit is költhetünk?

 

 

A legfontosabb, hogy a fenti pontok mellett az alkatunknak megfelelő darabot vegyünk. Érdemes több boltba is elmenni, különböző darabokat felpróbálni, kísérletezni akár egy tőlünk szokatlan stílussal vagy színnel. 5 főbb fazon közül válogathatunk általában. Lássuk melyek is ezek!

1, Caban- zakó
Jacqueline Kennedy nevéhez és a 60-as évekhez köthető a Caban-zakó stílus. Jellemzői: derékszabás, többnyire kétsoros gombok, gallér. Az eredetileg kikötői munkások által viselt divat hamar a nők kedvence lett. Egyetlen hátránya talán, hogy a fázósabbaknak nem igazán ajánlott, mert viszonylagos rövidsége miatt a fenékrészt nem tartja melegen. Farmerral fantasztikusan mutat, ez a tipikusan városba futkosós kabi. A nőies idommal rendelkezők számára különösen ajánlott, hisz ott takar ahol kell, s az előnyös részeket hangsúlyozza.










2, Trencskó jellegűek
Derékon és az ujjakon lévő bújtató jellemzi ezt a kabátfajtát, melyet az öv és a kihajtós gallérja tesz még egyedibbé. Igazán előnyös a keskeny vállú és széles csípőjű nőknek, hisz erősíti a felsőtestet, kiemeli a derekat és karcsúsít csípőtájékon. Klasszikus és elegáns viselet, ám mégis fiatalos és divatos, nem túl konzervatív megoldás a mindennapokra.

 

 

 

 

 

3,A-vonalú kabát
Tökéletes az erős felsőtestű, ám vékony lábú és lapos fenekűek számára. A kissé jellegtelen darabokat tökéletes fel lehet dobni egy kitűzővel. Élénkebb színekben sokkal csinosabb, mint a depresszív feketében, hisz ez a sötét árnyalat zsákszerű kinézetet eredményezhet.

 

 

 

 



4, Épp aktuális trendek
A klasszikusabb szabásvonalakat néha elnyomják az adott szezon újító fazonjai. Nem feltétlen az aktuális trend követése a célszerű, hisz lehet, hogy ezek a megoldások előnytelenül állnak. Behúzások, ráncolások, kapucnik...

 

 

 

 



5, Pelerin jellegű kabik
Ez a fazon főképp  ősszel hordható, hisz szabásából adódóan nem igazán melegít, úgyhogy a fagyok során már kissé fáznánk benne. Nagyon mutatós koktél- és estélyiruhákkal, illetve egyberészes ruhákkal is igazán finom és nőies viselet.


 

 

 

 

6, Maxikabát
Az igazi télikabát, mely fantasztikusan melegít akár a sarkköri hidegben is. Bármivel jól mutat révén, hogy nem látszik ki alóla semmi. A kiegészítők viszont kiemelten fontos szerepet töltenek be ennél a kabátnál, s szabadon engedhetjük fantáziánkat a szőrmesapkákkal és gallérokkal, a színes kesztyűkkel és sálakkal.

 

 


 

 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr283305656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása