CocoChic

CocoChic

Hajszínezés mesterfokon

2012. május 14. - CocoChic

A különböző színek és az árnyalatokkal való játék kiemelheti a haj fazonját, vágását. Egy jól eltalált festés vagy melírcsík elősegítheti, hogy még előnyösebben álljon frizuránk, hisz a szín és a fazon együtt növeli a kapott külső látványt.

 

A hajfestés és a melír nagy előnye, hogy a szokványosabb fazonokat is lendületessé, fiatalossá varázsolhatjuk a különböző technikákkal. A melír olyan a hajnak, mint a kiegészítő a ruhának, hisz megkoronázza, feldobja.


Ombré melír

Az idei legtrendibb melírozási módszer az ombré, melyet nem csíkok alkotnak, hanem a haj alját világosítjuk. A végeredmény természetes, mintha a nap szívta volna ki a hajunkat. A tövek maradhatnak eredeti árnyalatukban is, így legalább nem kell ügyelnünk a lenövésre. Az ombré további nagy előnye, hogy teljesen új és friss hatást ad a hajnak, sőt optikailag dúsabbnak tűnik hajkoronánk.


 

 

 

 

 

 

Fénymelír
A fénymelírtől egészségesebbnek, csillogóbbnak tűnik hajunk. A módszer lényege, hogy a hajszínhez hasonló, csak kissé eltérő, ám világosabb melírcsíkokat viszünk fel a hajra, melyek így optikailag világosabbnak, fényesebbnek mutatják loboncunkat. A legegyszerűbben melírlapáttal, rövidebb haj esetén melírgolyókkal tudjuk felvinni a festéket.

Pasztellszínek
Idén nemcsak az öltözetünkben, hanem hajszínünk kiválasztásánál is tarolnak a pasztellszínek, a sárgától a kéken át, a pasztellrózsaszínig és liláig. Természetesen itt a mérték a lényeg, hisz a kevesebb néha több. Nem a drasztikus hajszínváltás a lényeg, hanem, hogy merjünk változtatni, találjuk meg a számunkra legjobb megoldást, mely felszínre hozza az egyéniségünket, ám nem hazudtolja meg stílusunkat.

Elszíneződött szőke haj
Ha festett szőke hajunk sárgul és macerásnak tartjuk a színezősampont, akkor alkalmazzuk a hajszínfrissítő balzsamokat, melyek ugyanolyan hatékonyak. Másik nagy előnyük az ilyen balzsamoknak, hogy percek alatt helyrehozzák a hajat, sőt használatuk után könnyebb beszárítani és kifésülni a festett hajat.

A cikk eredeti megjelenési helye: www.femcafe.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr774505416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása