CocoChic

CocoChic

Házi hajpakolások a gyönyörű hajárt

2012. június 28. - CocoChic

Az időjárás viszontagságai miatt nemcsak a bőrünkre, hanem a hajunkra is fokozottabban kell figyelnünk. A jól kiválasztott sampon és balzsam itt már keveset ér a makacs töredezés, kócosság és hajhullás ellen. A drogériákban és patikákban kapható ,,csodaszerek” azonban nem mindig válnak be, pedig borsos áruk láttán elvárnánk a hatékonyságot. De minek vennénk drága kozmetikumokat ha otthon is pár perc alatt összeüthetünk egy hajápolót a kéznél lévő alapanyagokból.
128915608053841488_09rfpdxZ_c.jpg

A fényes hajért
Keverj össze egyenlő arányban a hajpakoláshoz szükséges mennyiségnyiben egy adag olívaolajat és egy adag citromlevet (házi facsarásút, mert abban nincs tartósítószer). Ha ezzel elkészültél, akkor gyengéden masszírozd be a fejbőrödbe és a hajadba, majd hagyd hatni 30-40 percig. Az idő lejárta után mosd meg, balzsamozd be a szokásos termékeiddel és meglátod meseszépen fog csillogni. A további receptekért kattints!
hajjaj.jpg
Sörpakolás
Hajmosás után öblítsd le sörényed egy kis sörrel. Bármilyen meglepő a hideg sör nemcsak nyáron esik jól, hanem a fakó hajnak is jót tesz.

Extra frissesség
A menta nemcsak a fogaknak ad kellemesen frissítő üdeséget, hanem a zsíros hajjal is csodákat tesz. Mire lesz szükség? Egy ágnyi friss mentalevélre (kapható a nagyobb üzletekben), melyet egy liter vízben 20-25 percig kell főzni. A nedves hajat pedig a leszűrt mentalével öblítsd át és már kész is.

Tápláló pakolás
Az avokádó és a majonéz már magukban is ínycsiklandó dolgok, de, hogy még a hajnak is extra hidratálást nyújtanak az már csak hab a tortán. Egy fél avokádó összepépesítése után egy evőkanálnyi majonézzel keverd el simára. Hajmosás után oszlasd el a hajon, fedd le egy fóliával majd tekered körbe egy lehetőleg meleg törölközővel. Hagyd hatni 20 percig, majd mosd ki a hajadból sampon segítségével.

Szőke hajra
A következő pakolás főként fénytelen és természetes szőke hajra ajánlott. Fogj egy citromot, facsard ki a levét, majd enged fel vízzel. Öblíts át a citromos vízzel a hajad, majd öblítsd át még egyszer, hogy az esetleges gyümölcsrostok is eltűnjenek.

Csodás olíva
Száraz, fénytelen, töredezik - mindenre megoldás az olíva bogyójából sajtolt olaj. Egy kis tálkányi olívaolajat melegíts fel langyosra, majd masszírozd a hajkoronádba. Következő lépésként fedd le fóliával majd tekerd be egy meleg törölközővel. Tizenöt perc elteltével öblítsd le, majd mosd át alaposan a hajad samponnal is.

hajjaj2.jpgAvokádó? Mindenre jó!
Fél pépesített avokádó, egy evőkanál olaj és egy tojás sárgáját keverj sima állagúra. Vidd fel a nedves hajra, fóliázd, bugyoláld be egy törölközőbe és fél óra hatóidő múltán mosd le.

Banános
Egy banán, egy pohár natúr joghurt és egy evőkanál olívaolajból is fantasztikusan tápláló és fényesítő csodaszert lehet varázsolni otthon is. Az összetevőket keverd össze majd hagyd hatni fél órán át.

Körtés finomság
Egy kimagozott és összedarabolt körtét dobj be a turmixgépbe öntsd fel 2 evőkanál almaborecettel és 4dl vízzel. Pépesítsd, szűrd át majd az így kapott nedűt masszírozd a hajadba. 20 perc után öblítsd le alaposan.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr634617756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása