CocoChic

CocoChic

Hírességek és klasszikus darabok

Audrey Hepburntől Kate Mossig

2012. július 01. - CocoChic

Ki ne ismerné Audrey Hepburn, Brigitte Bardot vagy Elizabeth Taylor egy-egy híres ruhadarabját? Nők, akik maradandót alkottak és a filmeken kívül is otthagyták nyomukat a divatban. 

hbz-icons-Audrey-Hepburn-flat-0112-lgn-horz.jpg

Audrey Hepburn klasszikus eleganciájához és finom nőiességéhez a balerinacipők is hozzájárultak. A lapos topán nemcsak kényelmes, de csinos is lehet. Brigitte Bardot, a francia szépség a mára már időtlenné vált farmert hordta előszeretettel.

hbz-icons-Elizabeth-Taylor-blouse-0112-lgn-horz.jpgElizabeth Taylor a fehér selyemblúzt csempészte be a nők mindennapi viseletei közé, hisz e darab igazán multifunkcionális. Jacqueline Kennedy pedig a hatalmas, mindent elnyelő táskákat hozta divatba.

hbz-icons-Jane-Birkin-trench-0112-lgn-horz.jpgJane Birkin nevéhez köthető a klasszikus vajszínű ballonkabát meghonosítása. A párizsi énekesnőnek, színésznőnek szinte már védjegyévé vált a trenchcoat. Jean Seberg a kék-fehér csíkos darabok ,,reklámarca".

hbz-icons-Jean-Shrimpton-lbd-0112-lgn-horz.jpgJean Shrimpton a kis fekete egyik legfontosabb meghonosítója Coco Chanel és Audrey Hepburn mellett. Lady Dianát akár a divat hercegnőjeként is hívhatnák, hisz összeállításai mindig makulátlan tökéletességet és stílust árasztottak. Kedvenc darabjai a lovaglócsizmák voltak, melyeket előszeretettel ötvözött elegáns stílusú darabokkal is.

hbz-icons-Kate-Moss-blazer-0112-lgn-horz.jpgZárásként pedig következzen a modellvilág két legnagyobb ikonikus alakja. Twiggy a igazi bevezetőjének tekinthető, azonban a sima, egyszerű, fehér póló divatba való bevonása is az ő alakjához köthető. Napjaink legnagyobb modellje, Kate Moss pedig kissé androgün öltözködésével segítette újabb darabok közkeletűvé válását. A fekete blézer lazább darabokkal való párosítása is neki köszönhető.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr804620840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása