CocoChic

CocoChic

Házi hajvilágosító módszerek

Természetes receptek a világosabb hajért

2012. július 22. - CocoChic

Összeállításomban házilag is elkészíthető, olcsó hajpakolások következnek, melyek táplálják hajunkat s emellett pár árnyalatnyit világosabbá is varázsolják.

133278470192854060_cA6Z4qRl_c.jpg

Kamillatea és citromlé
3 csészényi kamillatea és egy nagy citrom levének keverékével öblítsd le tincseidet hajmosás után. A hajszárító helyett hagyd, hogy hajad magától száradjon meg. Csodát ne várj, ezzel a módszerrel 1-2 árnyalatnyit világosíthatsz.

Rebarbara
A kevésbé drasztikusabb világosító módszerek egyike a rebarbara alkalmazása. Negyed csészényi apróra vágott rebarbarát adj 2 csésze forrásban lévő vízhez, majd főzd pár percig. A kihűlt főzettel öblítsd át a fürtjeidet a világosabb tónus érdekében.

24206916717595512_5iZQOSWO_c.jpgC-vitamin és citromlé
Az egyik legismertebb és talán leghatékonyabb módszer, mely a citrusfélék savasságán alapuló halványító hatást aknázza ki. Egy közepes méretű tálban keverj össze 3 evőkanálnyi C-vitamin port 2 teáskanálnyi citromlével és egy diónyi samponnal, míg pépet nem kapsz. Felvitel után, gyengéden masszírozd a hajtövekbe, majd fedd le celofánnal a hajad. A keveréket hagyd 50 percig állni, majd mosd meg a hajadat samponnal.

Olívaolaj és méz
A legtöbb háztartásban megtalálható összetevőkből is készíthetsz pakolást. 3 evőkanál olajat vegyíts el 4 evőkanál mézzel. A keveréket hagyd állni 15 percig, majd vidd fel a hajadra. 40 perc hatóidő után öblítsd le langyos vízzel, majd mosd át hajadat samponnal is.

29203097553207781_cOfch8GQ_c.jpgHenna és kamilla
Keverj össze 3 evőkanálnyi hennaport 3 evőkanálnyi szárított kamillával és kis mennyiségű vízzel. A már nedves hajra vidd fel 2 órára a hennás keveréket, hajadat pedig tekerd be több réteg celofánnal. Samponnal és langyos vízzel öblítsd ki.

Fahéj
Kevésbé hatékony, ám annál kímélőbb megoldás lehet a fahéjas világosítás, melyet a látványos eredményért akár 4-5 alkalommal is meg kell ismételni. Egy tálban keverj össze 4 evőkanálnyi őrölt fahéjat és a szokásos balzsamodból 2 evőkanálnyit. Nedves hajadra vidd fel a keveréket, majd tekerd be celofánnal. A látványosabb eredményért egy éjszakán át hagyd hatni a keveréket. Langyos vízzel és kevés samponnal mosd ki a hajadból.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr474670793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása