CocoChic

CocoChic

Gőzölj a pattanások ellen!

2012. szeptember 08. - CocoChic

A hagyományos gőzölést felturbózhatjuk pár természetes összetevő hozzáadásával a hatékonyabb arcbőr ápolásért és a pattanások kialakulásának megelőzésért.

43136108901374328_plhg5ltb_c.jpg
A gőzölés szépítő hatással van az arcbőrünkre, sőt növeli annak ellenálló képességét is, hisz hatására fellazul a bőr, s így könnyebben eltávolíthatjuk a mitesszereket, pattanásokat, illetve a bőrtápláló krémek is mélyebben felszívódnak.
Mire jó a gőzölés?
A felhám túlzott mértékű elszarusodását is megakadályozza, kitágítja és kitisztítja az eltömődött pórusokat, és nyugtatóan hat az irritált bőrre. Száraz bőrűeknek hetente egyszer, normál vagy zsíros bőrűeknek pedig hetente egyszer-kétszer ajánlatos az gőzölés alkalmazása.

Diólevél
A kamilla gőzöléskor és borogatáskor kifejtett jótékony hatásáról már mindenki hallott, de a diólevél főzetével gazdagított fürdő,borogatás és gőzölés (2 ek diólevél, 1 l víz) gyógyhatásait kevesen ismerik.

Gyógynövények
A külsőleg alkalmazható arclemosóként alkalmazható főzetek és gőzölnivalók közül a pattanások kezelésében hatékony még a csalán, a cickafark, a citromfű, a csipkebogyó, a boróka és a rozmaring.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr174701354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása