CocoChic

CocoChic

Tippek a ragyogó hajért

2012. szeptember 15. - CocoChic

Az egészséges és csillogó haj eléréséhez csupán pár apró szabályt kell betartani. Ha megfogadod a 10 legfontosabb frizuratippet, neked is meseszép hajkoronád lehet. 

44754590017585551_4RJY9ATS_c.jpg

Az alapok
A haj jólétéhez a legfontosabb a kellő ápoltság és tisztaság, amit a samponokkal és balzsamokkal érhetünk el. A samponok kiválasztásánál érdemes a helyreállító és mélyhidratáló formulákkal rendelkezőket keresni, hisz ezek mélyrehatóbban megtisztítják a hajszálakat. A legjobb samponok azok, amiknek nemcsak kondicionáló-, de egy kevés olajtartama is van.

Meleg kontra hideg
Sokszor hallani, hogy a hideg víztől megfázik a fejbőr, a meleg vízzel való hajmosás után azonban gyorsabban zsírosodik a haj. Érdemes tudni, hogy hő hatására a hajban található kötések ellazulnak, így a hajszálak felhámja nem lesz sima és rendezett. Tehát hajmosásánál érdemesebb langyosabb, hidegebb vizet engedni hajkoronánkra.

Pakolások helyett olaj
Az extra ápolást nemcsak a különböző hajpakolásokkal, de hidratáló olajokkal is biztosíthatod hajad számára. Az olajos hajápolók nemcsak intenzíven hidratálják, de egyben puhítják is a tincseket.

Vágás
Sokan hiszik, hogy a gyakori vágás segíti a hajnövekedést. Ez az állítás csak részben igaz. A tincsek megnyirbálásakor a töredezett végeket távolítjuk el, mert azoktól hajunk laposnak tűnhet. Az ideális vágás fél centi, mellyel másfél havonta érdemes felkeresned fodrászodat.

Festés
Ha festesz, érdemes figyelembe venni azt a tényt, hogy a sötétebb árnyalatok fényesebbnek tűnnek, mint a világosak. Tehát ha szőkíteni akarsz, de szeretnéd, hogy hajad egészségtől ragyogó legyen, inkább a meleg mézes árnyalatokat válaszd, mint a hidegebb és kevésbé csillogó változatokat.

Formázás
A hajvasaló és egyéb hajformázó termék kiválasztásánál ügyelj arra, hogy az állandó hőmérsékletet biztosítson, szabályozható legyen a hőfok és egyenletes hőelosztása legyen. A legjobb minőségű hajvasalók a kerámia laposak, hisz ezeken csak úgy siklik a haj. 

Étkezés
A csillogó és egészséges haj egyik alapköve a helyes táplálkozás. Fogyassz minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt, főként a spenót, brokkoli és a mángold tesz jót a hajnak, köszönhetően magas A- és C-vitamin tartalmának. 

Kozmetikumok
A kozmetikai szerek kiválasztásánál is keresd a jobb minőségű, kevés alkoholtartalommal rendelkező hajápolókat. A formázótermékek esetében a haj minőségét és típusát is vedd figyelembe. A normál hajtípus esetében a könnyű textúrájú, szilikonmentes termékek illenek a legjobban, míg a száraz haj esetében a szilikonban és hidratálóolajokban gazdag termékek lehetnek a befutók.

Egy pohárkával
Az egyik legolcsóbb és legkönnyebben kivitelezhető házi praktika a sörös pakolás. A haj külső hámrétegeit maltózzal és szacharózzal feszesítő sörbe egyszerűen csak mártsd bele tincseidet, majd várj míg megszárad a hajad. Ha szinte teljesen száraz a frizurád mosd meg a hajad.

Fénytrükk
A fényesebb haj elérésének trükkje a zselé. Ha ragyogó frizurát szeretnél hosszú hajból, kösd lófarokba a hajad és az elülső tincseket simítsd hátra egy kevés zselével. A legfontosabb azonban a zselé rétegzése, így a homloknál kezd el bedolgozni a hajformázót majd onnan oszlasd el. Ezután érdemes egy puha sörtéjű hajkefével átsiklani a tincseket, majd extra ragyogásként lefújni őket egy kevés hajfénnyel is.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot illetve csatlakozz Facebookon is !

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr144778410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása