CocoChic

CocoChic

Hajszínélénkítő tippek

2012. október 05. - CocoChic

Nem szeretnél vagyonokat költeni a frizurádra, de szeretnéd, ha elbűvölő és szexi megjelenést kölcsönözne neked dús hajkoronád? Próbáld ki a házilag is megvalósítható filléres hajszínélénkítő tippeket! 

69383650478661475_1OMk3Gmh_c.jpg
A tökéletes árnyalat

A legfontosabb hajszínezéskor, hogy megtaláld a tökéletes árnyalatot. Nem érdemes túl élénk vagy túl sötét színt választani, hisz ha merőben eltér az eredeti hajszínedtől, nemcsak szokatlan és természetellenes lesz a végeredmény, de az ilyen nagyobb változások a haj szerkezetét is jobban károsítják. A hajszínezők dobozán található színskálával hasonlíts össze a természetes hajszínedet és csak 1-2 árnyalatnyi eltérést vállalj be.

Melír hajfesték nélkül
Olcsó, pár perces trükköket is bevethetsz az esti buli előtt, amik tündöklőbbé varázsolják megjelenésedet. Ha gyors megoldásra vágysz, akkor szemöldökszínező spirállal is áthúzhatod vékonyan az arcodat keretező tincseket. A szemöldökszínező és a szempillaspirál nem azonos, így vigyázz, hogy a megfelelő terméket vesd be a hajmosásig tartó melír elkészítéséhez!

Fakó egérszürkéből csodás barna
Ha a te hajad is fakó és fénytelen, leginkább egérszürke, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld az alábbi szuper receptet: negyed bögrényi töretlen diót áztass be egy fél pohár meleg vízbe, majd adj hozzá negyed bögrényi gyógyszertári alkoholt. 15 perc pihentetés után a még meleg folyadékot öntsd az előzetesen megmosott, de még nedves hajadra, majd újabb 15 perc után mosd le a diós folyadékot.

207517495300702676_wlFF2Dhk_c.jpgLegyél kétszínű!
A frizurád alsó rétegét színezd két árnyalattal sötétebbre, hisz az így kapott enyhe kontraszt mélységet és volument kölcsönöz anélkül, hogy gondozatlan hatást keltene. A szőke és vörös vagy fekete nagyon elütő kombinációk viszont már nem divatosak, így a trendibb, természetesebb dolgokat keresd inkább!

Mélytisztítás
Tincseid megkeményedtek és élettelenek? Vagy túl sok hajformázót használtál, amitől a haj beszürkül, vagy sokat tartózkodtál füstös helyen, ami rendkívül meg tudja viselni a hajkoronád. Szerezz be mélytisztító sampont, melynek extra hatóanyagai feloldják a mélyen lerakodott szennyeződéseket is. Ha még egyszerűbb megoldásra vágysz, tegyél egy evőkanálnyi szódabikarbónát egy liter vízbe és ezt az oldatot öntsd a hajadra.

Világosíts!
Ha teljes megújulásra vágysz, ne válts drasztikusan, hisz a meglévő árnyalatod melegebb, enyhén világosabb árnyalata is megbolondíthatja a megjelenésedet. Ha nem festéket, hanem színezőt alkalmazol, akkor nedves hajon oszlasd el a színezőt, mely sokkal enyhébb, lágyabb színvilágot eredményez.

Tápláld a szőkeséget!
A szőke haj könnyen fakóvá, sárgássá válik, ám a problémára kifejlesztet speciális samponoktól néha túlságos is hamvas, szinte már kékesfehér árnyalatúvá válik a haj. A szőke haj kezelésének legegyszerűbb módja a kamillafőzetes öblítés vagy az áfonyaleves kúra. Egy csészényi natúr joghurtot vegyíts el egy kevés áfonyalével és pár szem zúzott kék bogyóval, majd a krém felvitele után alaposan fésüld át egy nagyfogú kefe segítségével a hajadat.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook csoportjához!


A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr734821667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása