CocoChic

CocoChic

Így válassz szemüveget!

2012. október 22. - CocoChic

Sok szemüveges nem hordja a szemüveget, mondván, hogy nem áll neki jól, elcsúfítja. Pedig egy jól kiválasztott keret akár az arc éke is lehet. Most megmutatom, hogy az egyes arcformákhoz milyen kerettípus illik.

173107179396854592_eie148eo_f.jpg

A megfelelő szemüvegkeret kiválasztásához először is rengeteg időre és türelemre lesz szükséged. Fontos, hogy figyelembe vedd az árat, a személyiségedet és legfőképpen az öltözködési stílusodat, hisz nem elhanyagolható tényező, hogy a keretnek később passzolnia kell a ruhadarabjaidhoz is.

Általános tippek
Ha szélesebb az arcod, akkor ne válassz apró, vékony kerettel rendelkező szemüveget. Sápadt, világos bőrhöz csakis finom és semleges árnyalatú keretet válassz, mert a túl sötét vagy élénk darabok nagyon elütnek az arcodtól és ez elnyomja arcvonásaidat. A jól kiválasztott keret kissé takarja a szemöldököt, egy vonalban van vele, de alul nem érinti az arcot. A hosszú orrot egy mélyen ülő, vastagabb keret finomabbnak és rövidebbnek mutathatja, míg a rövid és széles orral rendelkezők egy magasan az orrnyergen ülő finom kerettel ellensúlyozhatja hátrányait.

Kerek archoz a szemöldököt kiemelő és a szemrészt szélesítő keretek passzolnak leginkább, melyek soványabbnak mutatják ezáltal az arcot. A szögletesebb formákkal is érdemes kísérletezni, mert a külső perem hosszúkásabbnak mutatja az arcot. A vékony szárú, finom, kerek lencséjű szemüvegek viszont teltebbnek mutatják, így ezek viselését kerüljük.

Ovális arc estén szerencsések vagyunk, hisz ehhez az arcformához minden típusú szemüveg illik, itt a haj és szem színével harmónizáló árnyalatú kerettel is játszhatunk. Az oldalt hosszított, túlságosan dekoratív keretek azonban soknak bizonyulhatnak, így érdemes az egyszerűbb, letisztultabb daraboknál maradni.

Négyszögletes archoz a kerek, ovális keretek illenek, a szögletes formákat szigorúan kerüljük. Érdemes esetleg díszített, játékos megoldásokkal ellátott szárú szemüveget választani, hisz ezek optikailag elterelik a figyelmet a szigorú vonásokról is.

Szív alakú arc esetén a mélyen ülő szemüveg hangsúlyozza ki legjobban az arc előnyös vonásait. A szögletes modellek könnyen előnytelenek lehetnek, de a kissé ovális, kerek alakú könnyű keretek ideálisak. Érdemes az alsó részen hangsúlyozott, vastagított darabokat választani, hisz ezek az arc alsó részét is kiemelik.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr784863079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása