CocoChic

CocoChic

Dús hajra vágysz? Íme pár tipp!

2012. október 24. - CocoChic

A hidegebb idő beköszöntével sokak haja elkezd hullni, fakóvá válik. Ha te is fényes, egészséges és dús frizurát szeretnél, fogadd meg az alábbi pár tanácsot!

67061481920835142_MXL11cFT_c.jpg

Vékony szálú vagy túl kevés?
A vékony szálú hajjal rendelkezők már biztos szembesültek azzal, hogy hajuknak nincs tartása, könnyen összeesik. Sokaknak a túlságosan kevés hajmennyiség okoz gondot, hisz vagy betegségből vagy életmódjukból következőleg hullott ki hirtelen nagyobb mennyiség, melynek hiánya feltűnő. De mit tegyünk, hogy egészségesebb legyen hajkoronánk és az átmeneti időszakban is dúsnak tűnjön frizuránk?

Egészségügyi probléma vagy reakció a vegyszerekre
Ha feltételezhető, hogy valamilyen egészségügyi probléma hatása a hajhullás, mindenképpen keressünk fel egy belgyógyászt, aki megkeresheti a kiváltó okot és meg is szüntetheti azt. Ha erőteljesen megritkult a hajunk egy ideg, próbáljuk meg lecsökkenteni a kémiai beavatkozásokat, azaz ne daueroltassunk, festessünk és szorítsuk le minimálisra a hajvasalás és göndörítés számát.

Vágás, volumennövelés, szárítás
Kevés haj esetén gyors segítséget jelenthet a jó vágás, hisz egy gondosan kiválasztott fazon sokkal dúsabbnak, erősebbnek mutathatja a hajat. A hajszálak mennyiségi és minőségi javulásáig tehát vessünk be pár optikai trükköt. Például a vékony szálú hajból készített bubifrizura egy kis tupírral és pár formázótermékkel fixálva természetesnek és egészségesnek hat. Hajmosás után vigyünk fel egy kevés volumennövelőt a hajra, majd alulról szárítsuk be, a hajtöveknél kissé megemelve.

Göndöríts!
A göndör haj sokkal dúsabbnak hat, így ha úgy gondoljuk, hogy ez a stílus is illik hozzánk, bátran vállaljuk be, sőt a zsíros hajnak különösen jót tesz, mivel tovább tűnik mattabbnak a frizura. Persze ne a régi típusú dauert kérjük, hanem az újgenerációs megoldást, ami már nem roncsolja a hajszálakat.

A megfelelő hajápoló termék kiválasztása
A volumennövelő termékek mellett használjunk dúsító és hajtőemelő sampont, szerezzünk be pár minőségi fixáló terméket. A balzsamot és a waxot felejtsd el, hisz ezek használatának köszönhetően gyorsabban zsírosodik a haj. Ha szereted a frissen mosott haj érzését, de nincs minden reggel annyi időt, hogy formázgasd a hajad, szerezz be egy hajtőemelő hatású száraz sampont, mellyel kicsit összekócolod a hajad és máris frissebb hatása lesz.

A jól kiválasztott hajszín
A hajszín is meghatározó lehet, ha dúsabb hajra vágyunk. A természetes színnél ne válassz sötétebb árnyalatot, ha dúsabbnak akarod láttatni tincseidet. A világos hajúak pedig ügyeljenek arra, hogy a sötét lenövés nemcsak felhívja magára a figyelmet, de ezáltal laposabbnak, vékony szálúbbnak is tűnik a frizura.

A megfelelő étrend és a vitaminok fontossága
A megfelelő étrend fontosságát sem szabad elhanyagolni, hisz ha odafigyelünk táplálkozásunkra és tudatosan a haj növekedését serkentő vitamintartalmú ételeket fogyasztunk, azzal is gyorsíthatjuk az elhullott haj mennyiségi és minőségi újratermelődését. A drogériák és patikák kínálatában számos hajnövekedést serkentő készítményt kaphatunk, de egy egyszerű sörélesztő tabletta szedése is segíthet.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr324863146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása