CocoChic

CocoChic

Isteni szikra és magasfeszültségű táskák

2012. november 16. - CocoChic

Pár héttel ezelőtt egy igazán különleges, kábelekkel díszített táskán akadt meg a szemem az első Közösségi Ruhavásáron készült képeken. A hét elején azonban egy meghívó landolt a munkahelyi e-mail címemen illetve a blog fiókjában is, így gondoltam mindenképpen elmegyek az izgalmasnak ígérkező darabok bemutatójára.

430758_495082653858501_1693529718_n.jpg
Aki még nem jött volna rá, hogy kiről is van szó, vagy netán nem hallott volna még a ,,kábeles csajról", annak elárulom, hogy Csuzdi Judit munkáiról van szó. A 29 éves alkotó 2010 óta készít már táskákat, sőt több tervezővel is együttműködött már, jelenleg azonban saját márkáját építi.

Kattints a továbbra!

A mellém kiküldött fotóssal, Mikivel és barátnőjével elsőként érkeztünk a városligeti fasoron található csodálatos lakásba, ami még egyedibbé és különlegesebbé tette az eseményt, hisz a rideg rendezvénytermek helyett egy igazán otthonos kis kuckóba és a műhelytitkokba is bepillantást nyerhettünk. A végtelenül kedves és szimpatikus háziasszonyt egy kellemes beszélgetésre is el tudtam kapni, így szóba kerültek a kezdetek, a jövőbeli tervek, maga az alkotás... A házi etyeki bor és a szerencsehozó törpe mellett, ami eddig minden bemutatójukon elkísérte Juditékat igazán családiasan telt a hangulat, miközben egyre többen gyűltünk össze a lakásban.

65386_495779997122100_1287353104_n.jpg

A Csuzdi önmeghatározása szerint az életlépes és őrülten egyedi ötletekkel jelentkező egyik bátor induló, akik hazánk pangó közegében is próbál feltörni és még csak most lendül be igazán. A táskák alkotójáról, Juditról tudni kell, hogy divattervezést tanult, és eleinte ruhákkal foglalkozott, de saját bevallása szerint nem találta meg azt a karakteres egyéniséget, amit keresett. Állítása szerint extrémebb ruhái azért voltak kevésbé sikeresek, mert itthon még félünk a vagányabb, feltűnőbb daraboktól, így egy isteni szikra (akár szó szerint is érthetnénk) hatására a táskák tervezésére váltott. Itt nemcsak jobban ki tudott bontakozni, de a siker is könnyebben jött, hisz az emberek bátrabban választanak kiegészítőt. Ezen darabok másik nagy előnye, hogy nem viseljük egész nap, ezért sokkal bevállalósabbak vagyunk, sőt a testalkatunk sem számít.  Judit szeme egy használaton kívüli vasalózsinóron akadt meg és innét jött az ötlet, hogy miért ne tervezhetne zsinóros táskákat. Az első, jellegzetes daraboktól bulizás közben vált meg, hisz nem egyszer fordult elő, hogy legalább egyet helyben meg ne vettek volna tőle, vagy rendelést ne kapott volna. A brand kézműves technológiával készült darabokat fémjelez, ám 2012 októberében kijött az első olyan széria, mely ipari gyártási technológiával készült. A dolog szépsége, hogy  a  táskák olyan szociális foglalkoztatásban dolgozó képzett bőrdíszművesek keze munkájával készülnek, akik csökkent munkaképességű, ám kiváló szakemberek. A Csuzdi Wired Bags számára teljesen egyértelmű volt, hogy hazai gyártásban készüljenek a termékek, így magától értetődő volt az is, hogy a társadalmi felelősségvállalás eme formáját is kiaknázzák.

A szemtelenül szabad és vidám darabok a pop art világát ötvözik az urbánus kultúra életérzésével, egyfajta lázadást fejeznek ki a megszokott, szürke hétköznapok és a konvencionális ellen. A provokáló darabok az örök fiatalt hozzák elő a divat iránt nyitott nagyközönségből.

Ha valakit érdekelnek Judit munkái az alábbi elérhetőségen érdemes nézelődni: Csuzdi facebookja

A szériaindítón készült képeket és az új kollekció képeit itt nézhetitek meg : Femcafe.hu

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr114910477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása