CocoChic

CocoChic

DIY: Ombre nyaklánc

2012. november 24. - CocoChic

Igazán stílusos és egyedi kiegészítőre vágysz? Készíts egy ombre nyakláncot, mely garantáltan nincs senki másnak, hisz ez a darab olyan különleges, hogy nem fog veled szembejönni a utcán.

OmbreNecklacemain.jpg

A kristályszerű gyöngyök nagyvilági csillogást kölcsönöznek a nyakláncnak, míg a színátmenet az egyik legnépszerűbb idei trend. Az ombre nyaklánc egyik nagy előnye, hogy rendkívül egyedi, igazán különleges darab, mégis nagyon könnyen elkészíthetjük akár házilag is.

Hozzávalók:
- drótvágó
- lapos fogó
- hajlított fogó
- kerek csőrű fogó
- lánc (legalább 2 méter)
- átfúrt gyöngyök (legjobb a csepp alakú)
- 2 kapcsoló karika
- nyaklánc kapocs
- görbített és vastagított végű drót

1_4.jpg

1, Vezesd át a drótot a gyöngyön, a gyöngy aljánál legyen a vastagított rész. A gyöngy felső részénél a fogók segítségével készíts egy kis hurkot, majd vágd le a felesleges drótot a drótvágó segítségével.

2_3.jpg
2, Vágd négy részre a láncot, a legjobb ha készítesz egy 50, egy 45, egy 40 és egy 38 centiméteres darabot. A láncokat hosszúság szerint rendszerezve fűzd fel az egyik szétnyitott kapcsoló karikára, majd zárd össze a karikát. Ha szabad kézzel nem tudnád összenyomni a láncszemet, használd a fogókat. A lánc másik végén ismét hosszúság szerint fűzd fel a láncdarabokat a kapcsoló karikára, majd illeszd be a nyaklánc kapcsot is és zárd össze a láncszemet. Érdemes ezután valahova letűznöd a láncot, hogy a gyöngyök illesztése közben ne csússzon el a lánc.

3_4.jpg

3, A gyöngyöket az alsó részen kezd el felfűzni a láncra. A gyöngy hurkát illeszd a láncszemekbe, majd a fogók segítségével rögzítsd őket. Figyelj a szimmetriára! Mindig hagyj egy kis üres területet a két gyöngy között, hogy a felső sorból lelógó gyöngynek legyen helye, ne legyen túl zsúfolt a végeredmény.

4_3.jpg

4, Addig ismételd a gyöngyök felfűzését, míg szép összefüggő sorozatot nem kapsz. Érdemes a sötétebb színtől a világosabb felé haladni.

5_2.jpg

A képek forrása: missloviecreations.blogspot.com

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr754922931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása