CocoChic

CocoChic

Készítsd fel a bőrödet az igazi télre!

2012. december 26. - CocoChic

Ha télen is szeretnéd megőrizni bőröd üdeségét és hamvasságát, akkor csak pár egyszerű dologra kell odafigyelned és a megfelelő kozmetikumokra kell átállnod a hideg beköszöntével.

tumblr_mfml0mMDQg1qhqhklo1_500_large.jpg
Az évszakváltás, a hideg nagyon meg tudja viselni bőrünket, így ilyenkor extra törődésre van szüksége. A borúsabb időszakban érdemes akár heti két napot is szépségnappá kinevezni. A drága kezelések helyett ne félj az olcsóbb otthoni praktikáktól sem, hisz sok esetben ezek sokkal hatékonyabbnak bizonyulhatnak.

Radírozás
Ilyenkor a legnagyobb problémát a megvastagodott és elhalt hám, a szürke bőr jelenti, melytől egy egyszerű módszer segítségével, a radírozással megszabadulhatunk. Ha nem szeretnél boltban kapható termékeket használni, bátran kísérletezz a házilag is elkészíthető radírokkal és pakolásokkal, hisz a legtöbb gyümölcs megfelelő savtartalommal rendelkezik egy kíméletes hámlasztáshoz. Remek arcápoló lehet például egy lereszelt alma, melynek savtartalma az elhalt hámsejteket elpusztítja, míg vitamintartalma táplálja a bőrt.

Mélytisztítás
Ha tél, akkor bizony itt az ideje a mélytisztításnak, amit a legkönnyebben a gőz segítségével érhetünk el. Érdemes minden második héten egy kiadósat szaunázni, ám ha erre nincs lehetőségünk, akkor az otthoni gőzölés is sokat tehet bőrünk egészségének érdekében. Érdemes a forró vízbe gyógynövényeket is tenni, hisz ezzel tovább erősíthetjük a pozitív hatást, például a kamillás gőzölés nemcsak megfázásra jó, de gyulladáscsökkentő hatása lévén a pattanások kezelésére is alkalmas. A gőzölés után érdemes egy mélytisztító agyagos pakolást is feltenni, majd azt lemosva egy könnyű, vitaminos krém következhet.

Extra tippek: 1 csészényi szárított növényre önts 2 liter forrásban lévő vizet és hagyd letakarva 5 percig. 10-20 percig gőzölj egy törülköző alatt. Ha normál a bőrtípusod akkor a kamilla, a hársfavirág és a rózsaszirom a legjobb választás, míg az extra zsíros  és problémás bőr esetén a petrezselyem, a kakukkfű, a borsmenta és csalán gőze lehet jótékony hatású. Száraz bőrtípus esetén is bátran gőzölj, ilyenkor a mályva és a hársfavirág a legideálisabb, melyet pár csepp illóolajjal is dúsíthatsz.

Vitaminok
Nemcsak a megváltozott időjárással kell szembenézned, de már az igazán fagyos télre is fel kell készíteni a bőrödet, aminek a legegyszerűbb módja a vitaminkúra. Ha vitamint vagy bármilyen szépségkapszulát szeretnél szedni, azt érdemes erre az időszakra időzíteni, illetve az ampullakúrák is ilyenkor a leghatékonyabbak. Az arcápoló kiválasztásakor is a vitaminnal dúsított készítményeket preferáld inkább.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.
A kép forrása: weheartit.com

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr124981991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása