CocoChic

CocoChic

Üde bőr 15 perc alatt

2013. január 13. - CocoChic

Ha a nagy rohanásban nincsen időd minden nap órákon át szépítkezni, akkor heti egyszer vesd be ezt a 15 perces trükköt, hogy üde és ragyogó legyen a bőröd!

Előkészítés
Először is tisztítsd meg az arcodat a sminktől és a szennyeződésektől a már megszokott lemosóddal, majd langyos vízzel többször öblítsd át az arcodat és egy tiszta törölközővel gyengéden itasd fel a cseppeket, de ne dörzsöld szárazra.

1. Egy tálkába engedj forró vizet és márts bele egy kéztörlőt. Lazán csavard ki a törülközőt és terítsd az arcodra egy percre. Ezt a lépést ismétled meg háromszor, hisz a meleg gőztől remekül felpuhul a bőröd.

2. Ezután távolítsd el az elhalt hámsejteket! Szerezz be egy finom szemcséjű arcradírt és körkörös mozdulatok segítségével masszírozd át vele a nyakad és az arcod.

3. Vidd fel a házilag elkészítő kedvenc pakolásod (egy receptet lent találsz hozzá), de a kedvenc kozmetikai maszkodat is felteheted, ha nincs időd az elkészítéssel bíbelődni. A legfontosabb, hogy antioxidánsokban gazdag terméket válassz, amit legalább 5 percig hagysz hatni, majd bő vízzel öblítsd le az arcod.

4. Masszírozd át az arcodat hidratálóval, hisz így mélyebben elraktározódnak a fontos hatóanyagok a bőrödben. Ha egy kis frissességre vágysz, akkor tárold a hűtőben a hidratálódat.

5. Cseppents pár csepp levendulaolajat a pulzáló pontokra,  mint például a csuklódra és a füled mögé. Ez a kellemes illat segít, hogy minden helyzetben nyugodt tudj maradni, hisz erőteljes nyugtató hatással rendelkezik.

Banános arcpakolás
Gyorssegély lehet az otthon percek alatt elkészíthető banános arcpakolás is. Nyomj össze villával egy banánt, majd turmixold össze egy fél pohárnyi joghurttal vagy egy negyed pohárnyi tejszínnel és adj hozzá egy evőkanálnyi mézet. Keverd el alaposan az összetevőket, majd vidd fel a bőrödre 5 percre a tápláló összetevőket tartalmazó pakolást.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához is!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr195013635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása