CocoChic

CocoChic

Készíts gyógynövénysampont!

2013. január 16. - CocoChic

Ha nem találod a hajtípusodhoz legjobban passzoló sampont, akkor próbáld ki a házilag is könnyedén elkészíthető gyógynövénysamponokat!

Hajtípusunknak megfelelő gyógynövények
Töredezett, fénytelen, kondicionálásra szoruló és sötét hajra a zsályát, míg szőkítéshez és a haj lágyabbá tételéhez a kamillát válasszuk. A szőke hajszín élénkítéséhez, hamvasításához a ökörfarkkóró az ideális, míg a haj erősebbé és sűrűbbé tételéhez, a szín sötétítéséhez a petrezselymet az ideális. Ha a haj növekedését szeretnénk felgyorsítani, illetve a hajhullást akarjuk kezelni, akkor istenfát, tengeri algát vagy cickafarkat használjuk. A bojtorjángyökér és a csalán a korpásodás ellen hatékony.

Elkészítés
A kiválasztott gyógynövény(ek)ből tegyünk 2 evőkanálnyit egy hőálló edénybe,  majd adjunk hozzá 1 teáskanálnyi tiszta bóraxot, 3 teáskanálnyi szárított szappanfűlevelet vagy szappanfűgyökeret. A keveréket öntsük le 5 deci lobogó vízzel, majd keverjük össze, fedjük le és hagyjuk kihűlni. Két nap pihentetés és rendszeres felrázás után szűrjük le a készítményt, hogy használatra kész legyen.

Fontos tudnivaló
A szappanfű a gyári zsíroldó szereket helyettesíti, ezért igaz, hogy jól tisztít ez a keverék, de fékezett habzása miatt jóval több sampont kell használnunk, mint a bolti fajtákból.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr45013647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása