CocoChic

CocoChic

A világ legikonikusabb női frizurái

2013. március 19. - CocoChic

A brit Vogue nemrég összeállította a világ 100 legikonikusabb frizurájának listáját, melyen a régi idők filmsztárjaitól a mai sztárokig bárki helyet kaphatott. Lássunk pár igazán emlékezetes és meghatározó frizurát, mely nagyban befolyásolta a trendeket!

Veronica Lake jellegzetesen hullámos, glam frizurája még napjainkban is nagyon trendi, míg a némafilmsztár Mary Pickford rövid loknijai mára már kikoptak a divatból, nem úgy mint az ötvenes évekre oly jellemző Grace Kelly inspirálta elegáns hajviselet.

Audrey Hepburn, az Álom luxuskivitel főszereplője is igazi divatikonná vált nemcsak  jellegzetes ruhájának, de elegáns frizurájának is hála. Marilyn Monroe neve még ma is egyet jelent a szexis loknikkal és a merész szőke színnel, míg Brigitte Bardot neve a feltűzött hajjal hozható összefüggésbe.

Bettie Page frufruja, Twiggy és Audrey Hepburn kisfiús bájt sugárzó rövid haja is a Vogue listájának jelöltjei közé került.

Betty Grable a pin-up stílus egyik jeles képviselőjeként, míg Elizabeth Taylor a glamos hullámokkal került fel a listára a Bonnie és Clyde egyszerű bobot viselő sztárjával, Faye Dunawayvel együtt.

A Charlie angyalaiból ismert Farrah Fawcett dús lobonca a hetvenes évek egyik nagy kedvence volt. Christie Brinkley, az ismert kaliforniai modell már a tupírt sem sajnálta, sőt Tina Turner rock'n'roll frizurájában is volt volumen.

A rövid hajak közül Diana hercegnő, Annie Lennox és Grace Jones frizurái voltak a legmeghatározóbbak.

Az utóbbi évek trendjei is a retró viseleteken nyugszanak, hisz az afrofonás elterjedése Bo Derekhez, a vizes hatású frizura pedig Ursula Andress nevéhez köthető. A kissé kócos, természetes hatású tincsek Meg Ryanhez kapcsolhatóak.

A 90-es évek stílusát leginkább Cindy Crawford, Julia Roberts és Jennifer Aniston frizurái befolyásolták, legyen szó akár fitneszvideóról, mozifilmről vagy a Jóbarátok című sorozatról.

A szőkék Kate Moss glam-rock frizurájából, Courtney Love kócos nemtörődömségéből vagy Lady Gaga extravagáns megoldásaiból meríthettek leginkább ihletet.

Ha már extremitásnál tartunk, akkor Madonna hajkölteményei sem maradhatnak ki. A legismertebb karakterhez köthető frizura mindenképpen Leia hercegnő hatalmas oldalfonatai. Ha túlzásról van szó Amy Winehouse haja is beírta magát a stílustörténelembe.

A stílusosság legismertebb képviselő sem maradhattak ki a felsorolásból, hisz a Carrie Bradshaw-t megtestesítő Sarah Jessica Parker dús, hullámos sörénye, vagy Anna Wintour szigorú bobja is örök érvényűnek tűnik. A legtöbb változáson talán Victoria Beckham esett át, ám eddig minden frizuraváltás tökéletesen illett a stílusikonná avanzsált exénekesnőhöz.

Napjaink frizuratrendjét leginkább Florence Welch romantikus, loknis, vörös haja, Gwyneth Paltrow egyenes szőkéje és Dita von Teese démoni fekete tincsei határozzák meg.

A fiúsan rövid és a tündérekre emlékeztető, bájos haj térnyerése Agyness Deyn, Tilda Swinton és Emma Watson hatásának is köszönhető.

Az extrémebb frizurákat sem felejtették ki a listáról. Az egyik oldalt felnyírt, punkos frizura Alice Dellal védjegye, míg a különleges kontyok és feltűzések Gwen Stefani jellemzői. Ha merész színválasztásról van szó, akkor mindenképpen meg kell említenünk Rihannát is.

Szerencsére mostanában hódítanak a természetes hatású frizurák is. Olivia Palermo kiforrott és hibátlan stílusához egy bájos loknis frizurát választott, hasonlóan Sienna Miller naturális hajához. Az egyre ismertebbé váló Alexa Chung az ombre technika egyik fő képviselőjének tekinthető.

 A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr555137952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SarahConnor 2013.04.12. 12:39:10

Már kattintás előtt tudtam, hogy Jennifer Aniston benne lesz :)
süti beállítások módosítása