CocoChic

CocoChic

Maradj fiatal! - Az anti-aging alapjai

2013. március 26. - CocoChic

Te is szeretnéd megőrizni a fiatalos külsődet? Ma már a ránctalan bőr a megfelelő ápolásnak, kozmetikumoknak és kezeléseknek hála nem csak álom.

Az anti-aging krémeknek nemcsak a ráncokat kell kisimítaniuk, de meg kell előzniük a mélyebb vonalak kialakulását is amellett, hogy táplálják, hidratálják és a környezeti hatásoktól is védik a bőrt.

Az öregedés kezdete
A ráncok kialakulásának kezdete a 20-as évek közepére tehető, hisz ekkor kezd el csökkenni az elasztin- és kollagéntermelés - ami a feszes és rugalmas bőrhöz elengedhetetlen. A modern anti-aging krémek hatékony összetevőiknek hála késleltetik ezeket a folyamatok és ápolják az arcbőrt. A legkedveltebb és talán leghatékonyabb kozmetikumok az aminosavakból álló kollagénerősítő peptidekkel dúsított krémek.

Sejtvédelem
Az öregedés felgyorsulásáért a természetes módon előforduló szabadgyökök is felelnek, ám egyes környezeti tényezők, mint például az UV-sugárzás csak még inkább roncsolják a bőr szerkezetét. Az antioxidáns formájában alkalmazott szabadgyöklekötő anyagok tehát harcképtelenné teszik ezeket a molekulákat ezáltal megállítva az oxidatív stresszt is. A modern anti-aging krémek használata során ezért is fontos a következetesség és a rendszeres alkalmazás, hisz a hatékony sejtvédelmet biztosító Q10 koenzim, a C-vitamin, a gyümölcsök polifenolja és a vörös szőlőből nyert rezveratrol minden nap be kell, hogy jusson a bőrbe.

A víz fontossága

A feszes bőr egyik legfontosabb alapja a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, hisz ez is felel a bőr optimális nedvességellátásáért. A legjobb hidratálókrémek kiválasztásakor a száraz bőrűek és a kevés folyadékot fogyasztók a ,,szomjoltó" hialuronsavban gazdag készítményeket részesítsék előnyben.

Mikor kezdjünk el ránctalanítót használni?
A megfelelő időzítésen is sok múlhat, ám a  legtöbb nő számára a legideálisabb időpont a 30-as éveinek közepe, hiszen ettől az életkortól van szüksége a bőrnek támogatásra a kollagénszintézishez, a tápanyagokkal való ellátáshoz és a sejtmegújításhoz.

A szemkörnyék ápolása
Mindig felmerül a kérdés, hogy a szemkörnyék ápolásához tényleg speciális termékre van-e szükségünk? Mindenképpen, hisz a nevetőráncok vagy a sötét karikák ellen csak a speciális szemkörnyék ápoló termékek lehetnek nagy teljesítményű problémamegoldók. A koffein tartalmú szerek megszüntetik a duzzanatokat, míg a növényi kivonatokat tartalmazó kozmetikumok csillapítják a szem környéki karikákat. A szemek körüli ráncok kisimítására a leghatékonyabb megoldás az aloe vera vagy a hialuronsav. A szemkörnyékre specializált termékek különlegessége abban rejlik, hogy az érzékeny bőrre is használhatóak, mivel nem tartalmaznak olyan olajokat, amelyek a szembe kerülve irritálhatják a kötőhártyát. Fáradt szemekre a legjobb megoldásnak a tégelyben, tubusban vagy roll-on kozmetikumként értékesített hűsítő zselé-textúrák bizonyulhatnak, melyek használatával tekintetünk ismét egy perc alatt élénk és sugárzó lesz.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához is!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr945166240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása