CocoChic

CocoChic

A női szmoking újra hódít

2013. március 31. - CocoChic

Marlene Dietrich már a 30-as években felfedezte a szmoking csáberejét, ám a kabátkát Yves Saint Laurent tette a női gardrób alapdarabjává.

A szmoking története
A társasági viseletnek számító szmoking általában sötét színű, de meleg éghajlaton vagy kánikulában a fehér színű verzió sem ritka. Az egy- vagy kétsoros gombolású, selyemborítású kihajtóval díszített ruhadarab Angliából származik, ahol 1880 körül jött divatba, mint dohányzókabátka, hisz a kényelmetlen frakk helyettesítésére szolgált. A huszadik század beköszöntével vált ünnepi viseletté, majd az 1920-as években terjedtek el a női szmokingkosztümök. 1966-ban Yves Saint Laurent a modelljeire férfi szmokingot és masnira kötött nyakkendőt adott. Napjainkban már csak a szigorúbb szabásvonal emlékeztet a női szmokingokra, melyeket akár már hétköznap is viselhetünk, hisz számos blézer vagy kiskabát idézi fel az ikonikus ruhadarabot.

Kombinálj!
Bátran kombináld farmerrel vagy egy vagány bőrszoknyával is a különleges felsőrészt, ám arra ügyelj, hogy ha egy kis lágyságot szeretnél csempészni a szettedbe, akkor hordjad kibontva a hajadat vagy viselj finomabb kiegészítőket, hisz ez sokkal nőiesebbé varázsolhatja az összképet.

A nadrág kiválasztása
Nemcsak a színek kiválasztásával trükközhetsz, de a klasszikusan testre szabott fazon és a lengébb, oversize változat viselésével is alakíthatod a stílusodat. A YSL nadrágfazonja még a földet súrolta, ám a mai trendeknek megfelelően inkább egy bokavillantós darabot válassz.

Az ideális kiegészítők
A kiegészítők kiválasztásakor törekedj a nőiességre és finomságra, ne válassz csokornyakkendőt, inkább viselj mutatós, feltűnő vagy gazdagon díszített ékszereket, apró retikült és csajos magassarkú topánt.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához is!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr285185396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása