CocoChic

CocoChic

Kreatív megoldások az ékszereid tárolására

2013. április 02. - CocoChic

Te sem tudod hova tenni a rengeteg ékszeredet? Minden összegabalyodik? Sosem találod azt, ami éppen kellene? Íme pár kreatív megoldás, hogy minden kiegészítődet megtaláld!

Legyen a lakás dísze!
A kedvenc kiegészítőid akár a lakás díszeként is funkcionálhatnak. A könyveken való tárolás nem éppen a legpraktikusabb megoldás, de igen mutatós. Cukorkatartóba, csészébe vagy gyümölcsöstálba is kihelyezheted az asztalra a kedvenc ékszereidet, melyek így dekorációvá válnak.

Dekoratív megoldások
Ha van pár csorba vagy sosem használt porcelánod, akkor készíts a tányérokból vagy a csészékből kínálótálat, amiben akár az óráidat és a gyűrűidet is tarthatod.

Furcsa tárolók

Ha nem irtózol az agancsoktól, akkor akár erre a furcsa ,,tárolóra" is felakaszthatod pár dekoratív kiegészítődet. Régen nagy népszerűségnek örvendtek a kéz alakú ékszertárolók, ám egy kiselejtezett próbababa kezéből is készíthetsz ötletes és praktikus díszt az otthonodba.

Gondold újra!
Ha a te tulajdonodban is van egy olyan könyv, aminek meseszép a borítója, de hiányosak a lapjai vagy valami olvashatatlanná tette a szöveget, akkor ne dobd ki a mutatós darabot, hanem a lapokat egy tapétavágó segítségével kimetszve hasznosítsd újra a könyvet. Egy izgalmas formájú vázából vagy szoborból is remek rendszerező készülhet, míg a kisebb darabokat egy tűpárnán is tárolhatod.

Izgalmas megoldások
A papírtörlő tartójából remek karkötőgyűjtő készíthető, míg pár gombolyag spárgából és egy széklábból mutatós kitűzőtartó válhat. A régi, rozsdás reszelőt fesd le egy a szoba falához passzoló színben és már kész is a fülbevalók új helye.

Egy szép ág
Egy sima faág is megfelelhet a célnak, ám ha nagyon fontos számodra a látvány, akkor tavasszal vágj le pár friss ágat egy fűzfáról és ,,nyúzd meg". A kiszárított, hófehér, göcsörtös ágakat a falra is felillesztheted, de egy vázában is remekül mutathatnak a ráaggatott díszekkel.

Amire sosem gondolnál
Igazán rusztikus megoldás lehet egy falra felszerelt gereblyefej is, melynek fogai remek akasztók lehetnek, de egy fogasból és pár csavarból is könnyen helytakarékos tárolót készíthetsz.

Aprólékos szelekció
Ha még átláthatóbbá szeretnéd tenni a gyűjteményedet, akkor pár sütiformába vagy csészébe szortírozd el a holmijaidat. Az irodákba vagy garázsokba felszerelhető lyukacsos fali elem, pár konzervdoboz, akasztó és csomagolópapír segítségével pedig egy egész ékszerfalat barkácsolhatsz.

A régi fiók új élete
A megunt íróasztal vagy szekrény fiókjait se dobd ki, hanem hasznosítsd újra festék és kampók segítségével. Az akasztók akár odaragasztott parafadugókból is készülhetnek.

Különböző stílusok
A falemezből kivágható forma egy elegánsabb lakásban is megállja a helyét, míg a kilyukasztott vödör inkább a fiatalos, modern lakások dísze lehet. Ha szereted a környezetbarát megoldásokat, akkor egy gyümölcsösláda és pár sörösüveg segítségével díszítsd a faladat.

A fal dísze
A rozoga ruhaszárító eleméből is készíthetsz vagány tárolót, de festővászon, szövet és kampók segítségével teljesen a lakásod stílusához igazodhatsz.

A lakberendezési boltok kínálatából
A sima kulcstárolókat, képkereteket és fürdőszobai törölközőtartókat is újragondolhatod, hogy végre elférjen minden egyes darabod.

Ha nem akarsz fúrni és faragni
Ha nem akarsz semmit sem fúrni és faragni, akkor csak egy sima falapot vagy képkeretet szerezz be. A lapra rögzíts egy ragasztópisztoly segítségével pár bútorfogantyút, míg a képkeretbe a dróthálótól elkezdve a vékony fonalszálig bármit rögzíthetsz.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához is!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

Fotók: pinterest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr75185428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása