CocoChic

CocoChic

Kényeztető fürdők mézzel

2013. április 25. - CocoChic

Mi lehetne kényeztetőbb program estéjére, mint egy forró fürdő? Szingliként és párban is érdemes kipróbálnod a tápláló és hidratáló hatású mézes fürdőket, melyek garantáltan ellazítanak és romantikus hangulatba hoznak.

Miért jó a méz?
Bőrápoló és gyulladáscsökkentő hatásáról már mindenki hallott, nem véletlen, hogy a méhészek kincse számos kozmetikum alapanyaga, hisz nemcsak a pattanások ellen hatékony, de pikkelysömör vagy ekcéma esetén is remek megoldás lehet. Bőrtisztító hatása mellett finoman táplál, megszünteti a gyulladásokat, sőt még a bőr számára szükséges tápanyagokat is bevihetjük egy mézes kezelés segítségével a szervezetünkbe.

Nofretete tejfürdője
Forró fürdővizünkhöz adjunk hozzá 3 liter tejet, pár cseppet kedvenc illóolajunkból és 3 evőkanálnyi mézet. Leginkább a levendula, jázmin és a rózsa illóolaját ideális a romantikus hangulat megteremtéséhez.

Kleopátra receptje
Melegíts fel 1 liter tejet, melyhez adj hozzá néhány kanálnyi mézet, majd add hozzá a fürdővízhez.

Kamillás fürdő

Tegyél 150 gramm szárított kamillavirágot, 50 gramm szárított hársfavirágot és 50 gramm szárított levendulavirágot egy lenvászonból készült zacskóba, majd engedj a fürdőkádba helyezett zacskóra egy kevés forró vizet, adj hozzá 2 evőkanálnyi mézet és már kész is a természetes alapanyagokkal készült, nyugtató hatású fürdő.

George Sand sós-tejes receptje
300 gramm száraz tengeri sót tegyél a kád aljára, majd arra engedd rá a meleg vizet. 4 deci tejet melegíts fel, majd adj hozzá 2 kanál mézet, s az így kapott elegyet is add hozzá a sós vízhez.

Körömvirágfürdő
Forrázz le fél liter vízzel 50 gramm szárított körömvirágot és 20 percig hagyd állni. Szűrd le a vizet, a főzetet keverd el 3 evőkanálnyi mézzel, majd a keveréket öntsd a fürdővízbe.

Mandulatejes fürdő
2 evőkanál finomra darált mandulát keverj össze 2 bögre tejjel, 15 csepp mandulaolajjal és 3 evőkanálnyi mézzel , majd add hozzá a fürdővízhez.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához is!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr575246129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása