CocoChic

CocoChic

Így őrizd meg bőröd szépségét a 20-as éveidben!

2013. április 26. - CocoChic

Bőrünk életkora gyakran nem egyenlő valódi életkorunkkal. Vannak olyanok, akiknek bőre még idősebb korban is tini állapotban van, míg olyan huszonévesek is léteznek, akik korai bőröregedéssel küzdenek.

Az arcápolást nem lehet elég korán elkezdeni, főleg ha azt szeretnénk, hogy bőrünk később is üde és hamvas legyen.

A 20-as évek a megelőzés időszaka
Bár 20-as éveinkben még nincsen okunk ráncok miatt aggódni, ez az időszak, mikor kialakult bőrápolási szokásaink megalapozzák, hogy mikor tűnnek fel az öregedés első jelei az arcunkon. Ilyenkor a jövőbeli károk kivédésére helyezzük a hangsúlyt. Ebben az időszakban nem szükséges még drasztikus lépéseken vagy speciális összetételű készítményeken gondolkodnunk, próbáljunk minél természetesebb összetevőket tartalmazó készítményeket választani.

Alapos arctisztítással a makulátlan arcbőrért
A szakemberek nem győzik eleget hangsúlyozni, a legfontosabb, hogy a 20-as éveinkben az arctisztítás napi rutinná váljon, ezért az esti arcápolást minden esetben tisztítással kezd, hogy eltávolítsd a lerakódott szennyeződéseket. Ha valaki rendszeresen alapozót használ vagy mitesszeres, aknés a bőre akkor az arctejek és a tonikok használata nem elegendő a teljes tisztításhoz, mert ezekkel nem lehet a pórusokból megfelelően eltüntetni a szennyeződéseket. Habár a bőr úgy néz ki, mintha már tiszta lenne, mikrokamerákkal nagyon jól látszódnak a pórusokba ragadt szennyeződések, valamint az alapozó maradványok. Mivel a krémek felszívódása legnagyobb mértékben a pórusokon keresztül történik, egy jól felszívódó krém beviszi magával a szennyeződést is, ami további gyulladásokat és aknékat okozhat. Megfelelő pórustisztítást habzó, mély tisztítókkal ajánlott végezni (este és reggel is), ami lehetőleg a bőr pH-jával megegyező vagy annál alacsonyabb, tehát enyhén savas legyen.

Ne becsüld le a hidratálókrémeket!
A hidratálás 20-as éveinkben szintén elsődleges, ilyenkor kezdi ugyanis a bőr elveszíteni nedvességmegőrző képességét. A hidratálás lényege a bőr természetes víztartalmának fenntartása, javítása. Ha nem hidratáljuk külsőleg bőrünket, akkor az könnyen kiszáradhat, ami később ráncosodáshoz, illetve hámláshoz vezethet. Érdemes lehetőleg olyan hidratáló krémet választani, ami antioxidáns tartalmú, így a bőr nedvességtartalma megőrizhető általa, valamint csökkentheti a szabadgyökök káros és bőröregítő hatásait. A megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére is ezért kell odafigyelni, ám ha nem szereted a sima víz ízét, dobd fel néhány finom gyümölccsel, esetleg citrommal, utóbbi nem csak a folyadékpótlásnál hasznos, de a méregtelenítést, és a fogyást is segíti.

Megfelelő napfényvédelem minden évszakban
A bőr egyik legnagyobb ellensége az erős napfény és az UV sugárzás, éppen ezért bármilyen csábító is legyen a napbarnított bőr, próbálj meg minél kevesebbet napozni, főleg 11-15 óra között vigyázz, az arcodon pedig mindenképp használj fényvédőkrémet. Nem lehet elég korán elkezdeni az UV védelmet, különösen nyáron fontos a fényvédők használata, kutatások szerint a bőröregedés legfőbb okozói a napsugarak. Ám nemcsak nyáron, az év többi időszakában is kiemelkedően fontos a fényvédelem. A bőr egészsége ott kezdődik, hogy megvédjük a káros sugaraktól. Méghozzá nem is kifejezetten az UVB, hanem az UVA sugaraktól is. Az UVA sugár egészen a bőr mélyebb rétegeibe is behatol, rengeteg szabadgyököt képez pontosan azon a területen, ahol a fiatalságért, feszességért, rugalmasságért és hidratáltságért felelős alkotóelemek találhatóak. Gyakorlatilag egész nap öregíti bőrünket, ha nem használunk megfelelő fényvédőt ellene. A legszörnyűbb pedig, hogy semmilyen azonnal látható elváltozást nem okoz a bőrön, ám a napfénynek tagadhatatlanul ez az öregedésért felelős alkotóeleme.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához is!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr745246139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása