CocoChic

CocoChic

Így mentsd meg a régi ruháidat!

2013. május 07. - CocoChic

Számos régi, megunt és hibás ruhadarab lapul a szekrényedben, de nincs szíved megválni tőlük? Íme pár könnyen kivitelezhető ötlet, hogy megmenthesd kedvenc ruhadarabjaidat!

A régi kabátok új élete
Ha unod már a régi kabátodat , akkor vess be pár egyszerű tippet és újítsd fel. Ha bolyhos az anyag, akkor egy sima borotva segítségével távolítsd el róla a kis szöszöket, majd cseréld le a régi, unalmas gombokat valami feltűnő alternatívára. Ha egy kicsit többet is rászánsz anyagilag a felújításra, akkor lehetőleg az új gombok színével megegyező bélést is szerezz a kabátba, ám ehhez már kérd egy varrónő segítségét.

Blézerek és sortok felturbózva
A régi és megunt blézereket se selejtezd ki, hanem a vállaikat dobd fel pár gyöngy segítségével. Még olcsóbb megoldás lehet, ha a blézer színéhez illő csipkét szerzel és felvarrod azt a ruhadarab aljára vagy az ujjaira. Ha még praktikusabb akarsz lenni, csak gumiszalagokat varrj a csipkéhez, a blézer belsejébe pedig varrj pár gombot, amibe ,,be lehet gombolni" a csipkét. A módszer a régi sortoknál is mutatós megoldás lehet, bár ott a farmerre is varrhatjuk a csipkés anyagot.

Bizsuból övet
Ha a te bizsuidból is folyton kipotyognak a kövek és szegecsek, és nem tudod őket visszatenni, akkor ne dobd el az apró dekorelemeket, hisz egy régi övet könnyedén feldobhatsz pár színes gyönggyel, flitterrel, masnival vagy ruhából készült rózsával. A megunt brossok és kitűzők is remekül mutathatnak, ha az otthoni maradék anyagból készült övekre tűzöd őket.

A szakadt farmer

Attól, hogy kiszakadt a farmerod, még nem kell kidobnod. Ha kisebb, kevésbé vészes helyen van a szakadás, akkor viselheted rockos hatású darabként is, míg a problémásabb lyukak alá varrj be egy díszes mintájú vagy színes, vékonyabb anyagot, ami garantáltan bohém hatást fog kölcsönözni az újragondolt ruhadarabnak.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához is!
A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.
Képek: Pinterest.com, weheartit.com

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr385282106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása