CocoChic

CocoChic

Luxus és a felelősségtudat - Rendezvényajánló

2014. november 28. - CocoChic

Az egyedi, időtlen eleganciát sugárzó ruháiról ismert brand, a Luan by Lucia második vonala, az LBL őszi-téli kollekciójában a sportos elegancia keveredik a laza, bohókás motívumokkal és szabásvonalakkal. A márka elkötelezett híve a fenntartható fejlődésnek és a magas minőségnek, így ebben a szezonban egy izgalmas esemény is kíséri a kollekciót, az UNICEF-fel karöltve, ,,Liability Behind Luxury”, azaz felelősség a luxus mögött szlogennel.

lbl.jpg

Az LBL-ről

A divatház számára a kezdetek óta fontos és hangsúlyos tevékenység a társadalmi felelősségvállalás, a pályakezdő divatipari szakemberek mentorálása. Nem meglepő tehát, hogy hazánkban elsőként olyan almárkát hozott létre, mely saját forrásokból ad teret a kreatív és innovatív divattervezőknek, hogy megtegyék első lépéseiket a divatiparban. A két szezononként más-más fiatal divattervező által megálmodott LBL kollekciók remek lehetőséget adnak arra, hogy a feltörekvő tehetségek S. Hegyi Lucia mentorálása mellett, a Luan by Lucia Divatház által képviselt minőségben ismerkedjenek meg a kollekciótervezés és -készítés gyakorlati oldalával.

lbl1.jpg

Minden kollekció egyszeri és megismételhetetlen, hiszen két szezononként más-más tervező közreműködésével készül, így a szezonvégi árleszállítás nem része az LBL stratégiájának, inkább az árak igazodnak a karrierjük elején járó, környezettudatos érdeklődők és vevők pénztárcájához. A több szezonon át viselhető, hosszú életciklusú, prémium darabok eladásából származó bevétel 10%-ával pedig a Divatház minden szezonban egy kiválasztott civil szervezetet segít. Az idei év második felében az UNICEF gyermekvédelmi programjai részesülnek a támogatásban.

lbl2.jpg

Az LBL célcsoportját olyan fiatal, magasan kvalifikált, kreatív nők alkotják, akiknek fontos a márka társadalmi szerepvállalása. A kollekció darabjait azok érezhetik igazán magukénak, akik előnyben részesítik a természetes anyagokat, és szeretik az elegáns, mégis kissé extravagáns megjelenést. Számukra ezek a business look-nál lazább, azonban hivatalos munkakörben elvárt megjelenéshez is igazodó, tökéletes alapdarabok jelenthetnek megoldást. Az LBL ruhadarabokat viselő nőknek fontos a minőség és az egyediség: e jellemzőkre a Divatház közel három évtizedes múltja és a limitált darabszámban készített alkotások jelentik a garanciát. A tavasz-nyári után az aktuális őszi-téli szezon három ,,kulcsembere”: Domokos Dóra divattervező, Terzin Anna, stylist és Deák Jani, formatervező mérnök.

lbl3.jpg

 Az LBL DoraD őszi-téli kollekcióról

A kollekcióban megtalálhatóak a lendületes és szofisztikált nő gardróbjának elengedhetetelen darabjai: a slim fit blézer, a sokoldalú ceruzaszoknya, a művészi gyapjúkabát, a leheletnyi selyem blúz, a decens tubusruha, továbbá a sportos maxiszoknya, a jumpsuit és pelerin is.

Az anyagválasztás kiindulási pontja a hegyvidékek által télidőben árasztott hűvös, jeges érzet volt, de a tájképeken túl a Rothko-féle color blocking is inspirációként szolgált. A színek tekintetében a nagy mennyiségű szürke és kék, valamint a leheletnyi piros ötvözése a jellemző.

lbl4.jpg

Az LBL kollekciók visszatérő motívuma a Luan by Lucia Divatház egyéb termékein is megjelenő angyal, ami bár az előző szezonban markánsan jelent meg a ruhákon, idén a koncepciónak megfelelően elküldték "téli álmot aludni". A ruhák belsejében megbújva tűnnek fel, ezzel is a bohókás jelleget és egyben a részletekre fektetett hangsúlyt erősítve.

lbl5.jpg

 A teljes kollekció megtekinthető és megvásárolható a Divatházban 2014. november 28-án, pénteken 17 és 21 óra között megrendezésre kerülő "Liability Behind Luxury" Culture Shopprogram keretében, ahol alkalom nyílik a tervezőkkel és az UNICEF képviselőivel való találkozásra. Az esemény ideje alatt a résztvevők Sustainable Luxury témában előadást láthatnak, melyből megismerhető, mit jelent a luxus és a felelősségtudat összeegyeztetése, milyen tendenciák jellemzik a luxusfogyaszáést és hogyan tehetünk érdemi lépéseket a környezetért tudatos vásárlással. A UNICEF képviselői pedig arról adnak tájékoztatást, hogy aktuálisan milyen célok megvalósításához nyújtanak támogatást az LBL kollekció darabjainak vásárlói.

Bővebb információ:

www.luanbylucia.com/lbl

Facebook event: LBL "Liability Behind Luxury" Culture Shop&Party https://www.facebook.com/events/879416132110153/

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr766939973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása