CocoChic

CocoChic

Táska ABC 2. rész

2011. október 31. - CocoChic


Az első részben már bemutattunk pár táskatípust. Most ezt az ismertető jellegű posztot szeretnénk folytatni egy újabb adagnyi kiegészítő jellemzésével. Mielőtt azonban rátérnénk a fajtákra, pár rövid gondolat magáról a TÁSKÁRÓL. Mit is árul el rólunk? Fontos a stílusa, a színe és a mérete, mely mutatja, hogy mennyire öltözünk az adott eseményhez illően. Elég nevetséges hétköznap egy clutchot szorongatva rohangálni, vagy egy estélyen egy tote baggal megjelenni. Az, hogy mennyire követi a tatyónk az utolsó divatot, mutatja, hogy mennyire vagyunk naprakészek és nyitottak a világ felé. Persze ez nem azt jelenti, hogy a jól megszokott klasszikus örök darabok tulajai nem lehetnek ezen tulajdonságok birtokában. A ritka és különleges darabok az összetett , egyedi látásmóddal rendelkező személyekre jellemzőek, akik ki akarnak tűnni a tömegből.  A rikító színek extravaganciát, merészséget és nagy önbizalmat sugároznak. A klasszikus és hasznos darabok viselői harmóniára törekednek és szeretik a rendet, átláthatóságot, ha minden a megfelelő vágányon halad az életükben. Ez nem feltétlen egyezik a konzervatív szemlélettel. A táskára aggatott stílusos kiegészítők (pl ezüst táskadísz) jelzi, hogy a tulaj szeret a legapróbb részletekre  is odafigyelni és vidámságot csempészni a szürke hétköznapokba. Tervben van egy olyan poszt készítése is, mely összeszedi röviden, hogy mit is célszerű a táskánkban tartani és cipelni magunkkal nap, mint nap. Ehhez akinek van kedve küldjön fotókat a táskájáról és annak tartalmáról az oldalsó boxban olvasható e-mailcímre.

1, Hobo bag
Az egyik legtágasabb táskafajta, melyet félhold alakja jellemez leginkább. Előnye: minden telnyel és a legtöbb darab cipzárral zárható, így biztosan nem hagyunk el bármit is. A hátránya, hogy lazasága és nem keményített textúrája miatt túlságosan lezser viselet.



















2, Fold over clutch (ráhajló)
A clutchok családjába tartozó táska mérete az egészen picitől a meglehetősen méretesig terjedhet. Lehet pántos vagy pánt nélküli. A fő megkülönböztető jegye a szegélyezése vagy a clutch felső részének hosszúságából következő ráhajlás. Buliba, koktélpartira ideális.



















3, Envelope bag (boríték táska)
Meglehetősen lapos , négyzet vagy téglalap alakú kistáska . Jellemzője a háromszög alakú felsőrésze, melyről a nevét is kapta. Igazán csinos darab, bármilyen hivatalosabb alkalomra megfelel.



















4, Clutch bag ( szó szerint karom táska)
Neve arra utal, hogy pánt híján a kézben tartva kell cipelni. Mostanság az egyik legdivatosabb táskafajta. Rendezvényekre, partyra tökéletes, mind a hivatali, mind az estélyi öltözék mellé kiváló választás.



















5, Cosmetic case ( neszeszer)
A kozmetikumok tárolására szolgáló csöppnyi méretű táska. Előnye, hogy a pipereholmi nem tűnik el a táska mélyén, hanem mindent egycsapásra megtalálunk. Célszerű mosható, nem kényes anyagból beszerezni, mert ha esetleg kifolyik valami (alapozó) vagy összekenjük ( rúzs, szemceruza) könnyen el lehessen távolítani a foltot.



















6, Duffel bag
A név Duffel, Belgia kisváros megnevezéséből ered, hisz itt gyártottak először ilyen típusú táskát. Nagy méretének köszönhetően kifejezetten sportoláshoz és utazáshoz használatos. Jellemző a hengerszerű test, de négyzetes formában is előfordul. Ismertetőjele a ,,pocija" .



















7, Bucket bag
Míg a magyarban leginkább a zsák kifejezés illene rá, addig az angol megfelelője a vödörtáskával illeti az alaki hasonlóságból adódóan. Nem feltétlen a tornazsákra kell gondolni, bár az ennek a fajta táskának az egyik leszármazottja. Lezseres hétköznapokra ajánlott. Előfordulhatnak vegyes típusai is (pl bucket tote, bucket handbag) a fülektől, szíjaktól függően.



















8, Bowling bag
A Duffel és a Satchel keresztezéséből létrejövő táska, melynek formája olyan,mintha épp bowlingozni indulnánk, s a golyót ebben a táskában rejtettük volna el. Eredetileg ez is volt a funkciója s neve is innen ered, ám később mint divatcikk is kelendő lett s így avanzsálódott a mindennapi öltözet részévé.



















9, Baguette bag
Igen a neve a pékáruból ered, hisz lekerekített végeivel és körvonalaival a baguette formájára emlékeztet minket. Általában rövid vállszíj is tartozik hozzá. Hétköznapra ajánlott azoknak, akiknek minimális a helyigényük táska terén.



















10, Athletic bag
Az a bizonyos sporttáska, mely igazából nem is kötődik a divathoz. Azonban egy mostanában fejét felütő jelenség miatt fontosnak tartottuk, hogy bemutassuk milyen egy ízléses sportszütyő. Tehát leszögezném: Fila táskát hordani ízléstelen! Következzél pár szép darab, mellyel bátran az utcára léphetünk.



















11, Backpack
Magyar megfelelője a hátizsák, de ide tartoznak a hátitáska jellegű iskolai táskák is. Kissé régimódi, ma már annyira nem divatos darab. Vintage és retro összeállításokhoz kitűnő.









A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr563340350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hujber Tünde · http://egyszeruen.blog.hu 2011.11.01. 16:44:28

Nyáron csakis hátizsák jöhet szóba nálam. Sok-sok rekesszel kívül és belül egyaránt. Nálam nagyon fontos, hogy mindent _azonnal_ megtaláljak, és hogy _mindkét_ kezem tökéletesen szabad legyen. A képen a sárga hátizsákhoz hasonlóm van, csak pirosban és egy ugyanolyan fehérben, több külső rekesszel.

A téli táskával már nagyobb gondban vagyok, mert a hátizsákot nem tudom felvenni nagykabátra, ráadásul télikabátból az elegánsat szeretem, így ahhoz nem is illik. Éppen most akarok venni egy téli táskát, így nagyon hasznos volt ez az összeállítás!
süti beállítások módosítása