CocoChic

CocoChic

Frizura újragondolva

2011. szeptember 06. - CocoChic

Egyszerű,hagyományos, gyorsan elkészíthető, látványos,elegáns, könnyed. A lófarok vagy copf ideális megoldást nyújt ha igazán nincs kedvünk fodrászkodni, ám sokan nem is gondolnak bele e hajviselet lehetőségeibe. A copfba kötött haj nem feltétlen kell, hogy a szigort és a hidegséget sugározza, hisz lehet bohém és romantikus is. A továbbiakban bemutatók pár variációt, melyek segítségével feldobhatjuk az eddig megszokott copfunkat s így teljesen újraértelmezhetjük ezt a hajviseletet.

1, Kócoska
Fontos, hogy ennél a verziónál a copfba fogás előtt átvasaljuk a hajunkat, hisz csak az egyenes haj ad megfelelő "alapanyagot" ehhez a frizurához. Miután copfba fogtuk a hajunkat, a frufrut szabadítsuk ki pár tinccsel együtt. A rakoncátlanul szemünkbe lógó tincseket egy leheletnyi wax fixálja.

 

 

 

 

2, Csavart

Igazán mutatós és elegáns lehet e viselet, ha teljesen elrejtjük a hajgumit. Miután összefogtuk  hajat, alulról válaszunk el egy tincset, melyet tekerjünk  copf töve köré, így elrejtve  gumit. A tincs végét alul tűzzük el egy hullámcsat segítségével.

 

 

 

3, Elöl tupírozott


Ha túl laposnak vélnék ezt a hajviseletet vagy a frufrunktól szeretnénk megszabadulni, akkor érdemes elöl kicsit megemelni a hajat és a fejtetőn letűzni egy hullámcsattal.

 

 

 

 

 

4, Hátul tupírozott



Újabb kitűnő megoldás a lelapulás elkerülésére. Kicsit könnyedebbé varázsolja a copf kötött szigorát. Retros, bohémos benyomást kelt az 50-es évek világát idézve. Érdemes hajlakkal rögzíteni.
 

 

 

 

 

5, Osztott


Gumik segítségével több részre osztott, jobban rögzített, biztosabb frizura. Modern hatást kelt, azonban ha  gumikat egy tincs segítségével elrejtjük picit klasszikusabbá tehetjük megjelenésünket.

 

 

 

6, A copf helyének változtatása

Oldalt hordva igazán kislányos és bájos lesz megjelenésünk


 

 

 

 

 

 

 


Fejtetőn
Legjobban a szoros copfok mutatnak, ám ha túl erősen fogjuk össze a hajunkat, könnyen megfájdulhat a fejünk

 

 

 

 

 

 

 

 


Közép tájékon

Talán ezt a variációt tekinthetjük a legklasszikusabbnak, leghagyományosabbnak. Meleg időben ideális hajviselete a tarkó szellőzése miatt. Strand is kitűnő, azonban a vízben való mártózás után a nedves hajat engedjük ki és hagyjuk megszáradni különben megtörik a haj.
 

 

 

 

 

Tarkón összefogva

Igazán nőies és bájos viselet, mely főként a vállakat és a hátat szabadon hagyó ruhák viselése esetén érvényesül.

 

 

 

 

7, Göndör fürtök

Még alkalmibbá és különlegesebbé tehetjük frizuránkat, ha a copfot behullámosítíjuk esetleg begöndörítjük egy sütővas segítségével.

 

 

 

 

 

 

 

Persze a variációk száma végtelen, csak a kreatívításunkon

 

 








 

 





 

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr633207633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása