CocoChic

CocoChic

Hány cipője van egy nőnek?

2012. július 01. - CocoChic

A legtöbb nőnek a szekrényében rejlik egy különleges topán, melyet egy igazán fontos alkalomra tartogat. Sokan megszállottan gyűjtik a cipőket, hisz tudják, hogy akár az életüket is megváltoztathatja egy meseszép darab - gondoljunk csak Hamupipőkére. De vajon kinek van a világon a legtöbb cipője?

Nemrég az Amerikai Egyesült Államok egy kutatócsoportja foglalkozott behatóbban a kérdéssel és közelebbről is megvizsgálta a nők és féltett topánjaik viszonyát. A felmérésből érdekes következtetéseket vontak le a néhol meglepő válaszok alapján.

tumblr_lgsiztSELN1qfdn8vo1_500.jpg
Ha kíváncsi vagy, hogy kinek van a világon a legtöbb cipője kattints!

Próba nélkül
Az USA-ban élő nők 29 százaléka már csak online vásárol magának cipőt, hisz pontosan tisztában van az adottságaival, így egyáltalán nem próbálja fel a kiválasztott darabot. Az idők változnak, hisz 2007-ben ez a szám még csak 14 százalék volt. A változás persze a tudatosabb vásárlásnak, a konfekcióméretek pontosabbá válásának és az online áruházak térnyerésének is betudható.

Van amiből sosem elég?
Az amerikai nők átlagosan 17 pár cipővel rendelkeznek, azonban ezek közül rendszeresen csak a 3 kedvencüket viselik. A több tízezer válaszadó között 50 százaléknak van tíznél több pár cipője, 13 százaléknak van 30 pár felett a gyűjteménye (ami között nincs tornacipő) és nem kevesebb, mint 39 százalék vallja magát cipőmániásnak, hisz 30 pár feletti topánkagyűjtemény áll tulajdonukban. Átlagosan 12 nőből egynek pedig több mint 100 pár cipője van.

Az árnyoldalak
A bűntudat azonban sokakban munkál, így a kutatásban részt vevők közül hétből egy hölgy rejtegeti a friss szerzeményeket kedvese elől. ,,A szépségért szenvedni kell”- tartja a mondás és a felmérés is ezt erősíti, hisz az adatközlők 60 százaléka készséggel tűri a fájdalmat, csak azért, hogy igazán divatos cipőt hordhasson. 59 százaléknak törte már hólyagosra egy cipő a lábát, amit később is örömmel viselt a trendeknek áldozva. 35 százalék rendszeresen hordja az akár komoly egészségügyi problémákat is okozó magassarkúit. A válaszadó nők 24 százaléka esett már el túlságosan kényelmetlen, túl magas sarokkal rendelkező vagy méretben nem passzoló lábbelije miatt.
tumblr_lqjy3j6c7u1r1pkono1_500_large.jpgFizetnék!
Átlagosan 3 új párral bővítik szerzeményeik listáját évente az amerikai nők, átlagosan 49 dollárt, azaz körülbelül 12.400 forintot költve. A 150 dollárt beszorozva az államok becsült női lakosságával, azaz 154 millióval megkaphatjuk az éves cipőre költött összeget, mely több mint 23.100.000.000 dollárt hoz az tengerentúli cipőkereskedőknek.

Rekordtartó hírességek
A cipőket sokan gyűjtik, ám a hétköznapi emberek számára van egy bizonyos limit, mely fölött nem ad ki pénzt egy cipőért illetve a darabszám is korlátokba ütközik, hisz tárolni is kell valahol ezeket a szerzeményeket. Kinek lehet azonban a legtöbb cipője a Földön? Ötödik helyezett a dobogón Christina Aguilera, aki 750 pár topán büszke tulaja. Negyedik helyen Imelda Marcos áll 1200 pár lábbelivel. Harmadik helyezett a botrányhős örökösnő, Paris Hilton 2000 cipővel. Második helyezett a Titanic legendássá vált főcímdalának énekesnője, Celine Dion, aki 3000 párt kell, hogy tároljon a cipősszekrényében. A világ legtöbb cipőjével rendelkező nője pedig nem más, mint Danielle Steel, akinek szenvedélye 6000 pár cipőben testesül meg.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr794618254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása