CocoChic

CocoChic

Varázsold újjá megkopott cipőidet!

2012. július 17. - CocoChic

Megkopott a cipőd eleje vagy a talpa nagyon csúnya? Nem kell száműznöd kedvenc darabjaidat, ha látszik rajtuk, hogy sokat hordtad őket, hisz pár házilag is megvalósítható trükkel újra régi fényükben tündökölhetnek kedvenc topánjaid.

1.PNG
Ha a cipő orra kopott
Ha kedvenc cipőd eleje megkopott vagy esetleg foltos, ne dobd ki, hisz egy kis házi praktikával és ötletességgel egyedi és különleges darabot varázsolhatsz belőle percek alatt. Lássuk hogyan! A puha anyagú, ruha alapú balerinákra bájos foltokat vagy mintákat varrhatsz ruhából, esetleg egy divatos ruhaanyagból készült virággal is leplezheted az elhasználódott részeket. Ha a vagányabb darabokat kedveled, szerezz be egy rakat szegecset és díszítsd ki velük a kopott részeket. A legötletesebb megoldás pedig az, ha lefested a cipőd orrát.

Hozzávalók:
egy pár cipő
maszkolószalag
ezüst spray
akrilfesték
vékony festő ecset 2.PNG

Lépésről lépésre
1, Mielőtt bárminek neki kezdenél alaposan tisztítsd le a cipőt nedves ronggyal. Boxot és egyéb ápoló termékeket most ne használj!
2, A cipő orrától a boka felé haladva válaszd ki azt a részt, amit be akarsz festeni, majd a festékes és a sima rész közötti választóvonalnál ragaszd le a lábbelit maszkolószalaggal. A cipő orránál lévő talprészt is vond be a ragasztószalaggal.
3, Ezután jöhet a ezüstfesték, amit próbálj meg viszonylag közelről felfújni a kiválasztott részre különben a cipő többi részére is szóródik a festékből.
4, Miután a felső ezüstfesték teljesen megszáradt távolítsd el a maszkolószalagot.
5, Az akrilfestékbe mártott ecsettel fesd ki a talprészt, majd hagyd ezt is megszáradni.

Ha a cipő talpának oldalrésze kopott

3.PNG
Ha a cipő talpának oldala kopott le, akkor csak egy akrilfestékbe mártott ecsettel fussunk át rajta.

Ha a cipő talpa kopott
Alkohollal töröld át a cipő talpát, hogy leszed a szennyeződéseket. Vigyél fel egy réteg fehér festéket, majd ha az megszáradt, jöhet a színes réteg is. A festék lehet akár pár régi körömlakk vagy akrilfesték is, esetleg szórópisztolyos színező.

Untitled-1.jpg

A képek forrása: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr44661868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása