CocoChic

CocoChic

Hosszú szempillák természetesen

2012. augusztus 15. - CocoChic

Az igéző tekintet a csábítás egyik elengedhetetlen kelléke. Ha te is hosszú és dús pillákra vágysz, de irtózol a műszempilláktól, most pár egyszerű tipp segítségével hosszabbá varázsolhatod pilláidat!

224124518926381445_prI24LcN_c.jpg

Szempillaspirál
Ha szempillaspirált használsz, ne lepődj meg, hogy a pilláid ritkulni és rövidülni kezdenek. A spirálokat 6 hónap elteltével cseréld le, hisz fél év elteltével minőségük már nem a régi. A sminkeléskor egy nehéz festékréteget viszel fel az amúgy kevés terhelést bíró pillákra, ezért ha erőteljesen ritkul a szempillád, akkor egy időre hagyj fel a sminkeléssel. A smink esti eltávolítása sem véletlenül van hangsúlyozva, hisz a festékkel bevont pillák törékenyebbek.

Ricinusolaj
Ápolja és dúsítja a szőrt, így jótékony hatással van a töredezett hajvégekre és a szemöldökre is. A ricinusolaj a ricinus növény magjából hidegen sajtolt olaj, ami nagy mennyiségben tartalmaz zsírsavakat. A rossz minőségű ricinusolaj mérgező anyagokat is tartalmazhat, így ha patikában veszed, akkor külsőleg is használhatót vegyél! Az olajat este, lefekvés előtt egy kiselejtezett szempillaspirállal vagy egy fültisztító pálcikával vidd fel a pillák felületére, s ügyel rá, hogy a szemedbe ne kerüljön az olajból.

Olívaolaj
Gazdag ásványianyag- és vitamintartalmának köszönhetően hidratálja és ápolja a pillákat. Felvitele a ricinusolajéhoz hasonló vagy egy olajos vattapamacsot is helyezhetsz a pillákra minden nap negyed órára.

E-vitamin olaj
Az E-vitamin (tokoferol) az egyik leghatásosabb antioxidáns és gyulladáscsökkentő. A misztikusnak ható olaj valójában csak E-vitamint tartalmazó olajok keveréke, így akár otthon is előállítható. Pár példa a felhasználható olajok közül: napraforgó, búzacsíra, szőlőmag, sárgabarackmag, ligetszépe, szezámmag, gránátalmamag, körömvirág, dió...  Mivel ezek az olajok könnyen felszívódnak, naponta többször is lehet alkalmazni őket.

Vazelin
A krémek alapanyagaként ismert vazelint a gyógyszertárakban tisztán is lehet kapni. A zsíros krémszerű anyagot egy fültisztító pálcika segítségével vidd fel a pillákra.

Lanolin
A szempillaspirálok egyik legfontosabb összetevője, mely a nedvesség megkötéséért felelős.

Argán olaj
Folyékony aranynak is hívják az argán fa csonthéjas termésének magjaiból, hideg sajtolással kinyert olajat. Nagyon magas a természetes E-vitamin tartalma, emellett gazdag A- és D-vitaminokban illetve esszenciális zsírsavakban, sőt magas a szabadgyök megkötő tulajdonsága, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, nedvességmegkötő és revitalizáló hatása van.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr784713781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bélabáttya (törölt) 2012.08.16. 09:27:56

Akkor tulképp a hosszú szempillák nem is igaziak, hanem valami vazelines olajmaszatok? Fenébe, megint egy átverés, így higgyen az ember a nőknek...

joey33 2012.08.16. 09:28:02

na majd megmutatom ezt az írást a barátnőmnek, h legyen honnan ellesnie :)

Beau D.N. · http://beau.hu 2012.08.16. 12:08:55

@Bélabáttya: Teljesen érthetetlen számomra miként képesek még mindig párhuzamot vonni a bevallottan műszempillákkal ÉS erős digitális utómunkával megalkotott reklámfotók és az eladásra kínált szempillaspirálok hatása közé.

Az extrém hosszú szempillák sosem igaziak. :)
süti beállítások módosítása