CocoChic

CocoChic

Házi praktikák a tökéletes bőrért

2013. szeptember 18. - CocoChic

Ha élettel teli és ragyogóan üde bőrt szeretnél, nem kell méregdrága kozmetikumokat venned, hisz az is elég, ha bevetsz pár régi házi praktikát.

Citrusok

A citrusfélék savtartalmuk miatt remekül alkalmazhatóak hámlasztáshoz. Ha meg akarsz szabadulni az elhalt hámsejtektől, akkor készíts el egy narancs- vagy citromtartalmú pakolást, mely nemcsak a bőr öregedése ellen hatékony C-vitaminban lesz gazdag, de fel is frissíti a bőrt.

Hidratáló olajok

Felejtsd el az illatanyagokkal és tartósítószerekkel dúsított testápolókat, vesd be inkább az isteni illatú és extra hidratáló hatással rendelkező olajokat. A jól ismert olívaolaj mellett érdemes kipróbálni a repce, a lenmag, a mandula és a kókusz kisajtolásával keletkezett olajokat is, melyekből pár cseppet masszírozz be a bőrödbe.

Csodatévő petrezselyem

A petrezselyem nemcsak fűszerként hasznosítható, hisz régen a lehelet frissítésére is használt növény az arcbőr számára is hasznos anyagokat tartalmaz, ezért is javasolt kívül és belül is alkalmazni. Hetente egyszer legalább igyál répa- és céklaléből készült turmixot, amihez bőven adhatsz a zöldből is. A pigmentfoltok és szeplők halványítására és a pattanások megelőzésére is alkalmas petrezselymet magában vagy túróval összeturmixolva vidd fel az arcra 15 perces pakolásként.

Érzékeny bőrre

Ha pattanásos, gyulladt a bőröd vagy sikerült leégni, akkor vesd be az ablakban is termeszthető aloe verát, mely nemcsak megnyugtatja, hidratálja, de fel is frissíti a bőrt.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához is!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr265522048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása