CocoChic

CocoChic

DIY - Egyedi nyakék kristályokkal

2014. február 23. - CocoChic

Mi dobhatna fel jobban egy csinos inget vagy egy vidám koktélruhát, mint egy mutatós nyaklánc? Ha te is szeretnél egy egyedi darab gazdája lenni, akkor készítsd el az alábbi, kristályokkal díszített ékszert!

Hozzávalók

- újságpapír
- toll
- olló
- bőr
- kristályok
- ragasztó
- gyöngyök
- tű
- hímzőfonál
- szövet

Elkészítés

1. lépés
Célszerű az egyik nyakláncodat az újságpapír és a toll segítségével körberajzolnod, de akár érzésre is kikísérletezheted, hogy mekkora nyakéket szeretnél.

2. lépés
A kivágott sablon alapján vágd ki a bőrből is a nyakék alapját, amire majd később a gyöngyöket és a kristályokat ragasztani fogod. A hasított bőr azért lehet jobb választás, mert erre jobban tapad a ragasztó, mint a fényes felületű műbőrre.

3. lépés
A netről is rendelhetsz mutatós köveket, de akár egy ásványboltba is érdemes benézned. Leginkább a lap alakúra vágott és formázott kövek mutatósak, de akár egyéb gyöngyökkel, szövetdarabokkal is díszítheted az alapot, csak a fantáziád szabhat határt a lehetőségeidnek. Ezután találd ki a nyakék elrendezését.

4. lépés
Alaposan kend be ragasztóval a díszeket, de vigyázz, hogy a széleket ne ragasztózd össze, hisz ha túl erősen rányomod majd a köveket a bőrre, akkor a felesleges ragasztó könnyen összemaszatolhatja az alapodat.

5. lépés
A nagyobb motívumok felragasztása után jöhetnek a kisebb gyöngyök és egyéb dekorelemek is. Bátran használj többféle és eltérő színű gyöngyöt is!

6. lépés
A gyöngyök alatt is jó alaposan ragasztózd be az alapot, hogy ne essenek le az első rázkódásnál az apró kis díszek.

7. lépés
A tű és a fonás segítségével varrd át a nyakék széleit, majd az ékszer végeinél a fonál és a tű segítségével rögzítsd az alaphoz a szövetet is, mellyel a nyakláncot „be tudod kapcsolni".

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához is!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

Fotók: starsforstreetlights.com

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr775828232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása