CocoChic

CocoChic

Volumennövelő tippek a dús hajért

2012. május 13. - CocoChic

Hajad hamar elveszti tartását és formáját? Ha a címlaplányokéhoz hasonló frizurára vágysz, kövesd az alábbi pár tippeket.

Sokszor van úgy, hogy nem tudjuk mit is kezdjünk hajunkkal, hisz hamar elveszti tartását, könnyen zsírosodik és lelapul. Következzen pár volumennövelő tipp, amelyek megemelik a hajtövet.

Hajtőemelés
A lelapuló hajtövek megemelésére több praktika is létezik. A legkézenfekvőbb egy jó hajvágás, ami sokkal dúsabbnak mutatja hajadat. A hajtövek mikrokreppvassal való besütése is dúsabb hatást eredményezhet. Ez esetben csak minden második tincset kell megemelni, hisz az így kapott textúra megtartja a fölötte lévő tincseket is. Ügyelj azonban arra, hogy a kontúroknál és az arcnál lévő hajszálak fedjék be a kreppelt részeket. A volumennövelő hab és a hajtőemelő spray is nagy segítség lehet, ha ezzel a problémával küzdesz. A hajtömegnövelő por lehet a leggyorsabb és legkényelmesebb megoldás, melyből egy keveset melegíts meg a tenyereiddel, majd masszírozd a tövekhez. Ha erőteljesebb formázásra vágysz, közvetlenül a választékba szórd a port.

 

Hosszabb időre
Először is hajmosás után a törölközőszáraz hajra vigyél fel volumennövelő hajhabot vagy hőre aktiválódó formázósprayt. Alaposan fésüld ki, nehogy később becsomósodjon. Fejedet lefelé hajtva szárítsd át jó alaposan a hajad.

Miután teljesen megszáradt, egyenletesen és mindenképp messziről fújjál rá hajlakkot. A lakk kiválasztásánál ügyelj rá, hogy ne legyen túl erős, ragadós és az alkoholtartalma is minél alacsonyabb legyen. Inkább a hajhosszra kerüljön, mint a hajtőre és a hajvégre! A belakkozott hajadat húzd fel teljesen a fejtetődhöz, mintha copfot akarnál készíteni, majd egyik kezeddel tartsd a töveket, míg a másikkal csavard a hajad egy irányba. Az egész hajat jó szorosan csavard be addig, míg a tövekhez nem érsz. Az így betekert hajat rögzíts csigában egy hajgumi segítségével a fejtőn, majd hagyd így, amíg csak tudod. A kibontás utáni gyönyörű loknis hajat ismét lehajtott fejjel fújd be párataszító készítménnyel és hajfénysprayvel.


Zsírosodásra hajlamos haj esetében

A zsírosodás miatt lelapult tövek ellenszere a száraz sampon lehet. A régebben is létező száraz sampont sokan próbáltak anno, ám rossz tapasztalataik miatt kevesen használták rendszeresen, hisz alkalmazásakor porból és faggyúból összeállt darabkák hullottak a hajból, sőt a sötétebb hajúak nem is használhatták fehér színe miatt. Nos, napjainkban már létezik spray formában is! Ha muszáj mindennap mosnod a hajad, mert sehogy sem áll reggelente, akkor ez lesz a te terméked, hisz a spray lényege, hogy felszívja a felesleges faggyút s így a haj újraformázhatóvá válik. Használata nagyon egyszerű, hisz csak fújd a fejbőrre, várj egy percet, majd fésüld át a hajad.


Nagy volumen 10 perc alatt

Könnyen készíthetsz gyönyörű loknis hajat kacsacsőrű hajsütővassal. A hajsütővassal való besütés nehézsége, hogy könnyedén kicsúsznak a tincsek. A helyes sütési technika során a hajsütővas közepén helyezzük el a tincset majd egy kézzel tekerve villámgyorsan süssük be a tincset. A megfelelő hőfok azért meghatározó, mert az előremelegített vassal nem kell várnod sem, hanem a betekerés után már engedheted is ki a formázott tincset. A kacsacsőrű sütővassal a vastag hajrészek is gyorsan megvannak, sőt hátul is könnyű besütni a hajad, hisz nem kell sokat bajlódnod a betekeréssel. Akár már 12 függőleges leválasztással elkészítheted a dögös partyhajat.

A cikkem megjelenési helye és forrása: www.femcafe.hu
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr254505358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása