CocoChic

CocoChic

Tápláló hajpakolás aloe verával

2013. szeptember 18. - CocoChic

Selymesen leomló, fényes loknikra vágysz, de a boltokban kapható hajápolók semmit sem használnak? Próbáld ki a természetes összetevőkből álló, aloe verás hajpakolást!

Hozzávalók

- 50 ml aloe vera gél
- 20 ml jojoba olaj
- 10 csepp illóolaj

Az aloe verát akár a növényből is kinyomkodhatod közvetlenül, de ilyenkor egy kevés teával hígítsd fel a kinyert zselét. A jojoba olaját akár ricinusolajjal is helyettesítheted, ha azt szeretnéd, hogy gyorsabban növekedjen a hajad, ám ilyenkor a keverék sokkal olajosabb lesz, erre figyelj.

Illóolajok közül a zsálya, a teafa és a levendula jó a korpás hajra, mirha és borsmenta illik legjobban a száraz hajhoz, a zsírosabb hajjal rendelkezők pedig a citrom, a pacsuli és a rozmaring közül válasszanak.

Elkészítés

Egy szórófejes flakonba töltsd bele az illóolajat, majd add hozzá a jojoba olaját is és kicsit rázd össze a hozzávalókat. Ha az olajok nagyjából elvegyültek, akkor az aloe vera géljét is add a keverékhez, majd rázd össze újra alaposan a keveréket. A keveréket minden egyes használat előtt rázd fel, a maradékot tárold hűtőben és a már megmosott hajra fújd a tápláló hajpakolást.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához is!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr35522034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása