CocoChic

CocoChic

Trendek, amiket hordani is lehet

2012. június 28. - CocoChic

Sokszor lenyűgöznek minket a kifutókon végigvonuló meseszép darabok, amelyeket azonban a hétköznapokon nem tudnánk hova felvenni, hisz túl extravagánsak. Következzen pár idei trend, melyet kissé átalakítva akár mi is hordhatunk! 

retro-prints-milly2slide.jpgRetro minták
Pár éve ismét előtérbe kerültek a retro korszakot idéző geometrikus minták. Kétségtelen, hogy jól mutat a kifutókon, de, hogy viseljük hétköznapjainkon? A Milly kifutóján az 1950 és ’60-as éveket idéző darabokban vonultak végig a modellek, amelyek élénk színekből és izgalmas grafikai megoldásokkal készített anyagokból álltak. Bátran viseljünk mi is ilyen mintázatot, csak ügyeljük a mértéktartásra, hisz itt a kevesebb néha több elv érvényesül. Egyszerre csak egy mintás darab legyen rajtunk és azt kombináljuk inkább erőteljes színekkel.

Színkavalkád
A 2012-es kollekciók bemutatásakor színek armadája vonult végig a kifutókon. A LucaLuca kifutóján a hűvös pasztell színeket főként férfias darabokon alkalmazták, ezzel is lágyítva a megjelenésen. A modern, ámde hordható összeállítás kulcsa egy magasított derekú nadrág lehet, amelyet egy izgalmas blúzzal kombinálhatunk, felülre pedig egy színben harmonizáló blézer lehet a legmutatósabb megoldás.

Hűvös pink
Jenni Kayne kollekciójában egy merész és erőteljes pink árnyalatra épített, melyet azonban a hétköznapokon ilyen mértékben nem hordhatunk. A jeges árnyalatú pinket csak kis dózisban alkalmazzuk ruhatárunkban, hisz nagyon mutatós lehet egy ilyen színű blúz, öv vagy kardigán is.

Ha többre is kíváncsi vagy, kattints!



Törzsi minták
A tervezők mindig is szerették az egzotikus mintákat és különleges vonalakat, s főként a hőmérő higanyszálának emelkedésével tűnnek fel ezek a darabok. A BCBG Max Azria kifutóján hosszú, könnyed anyagból készült maxiszoknyákon tűnt fel a különleges minta, mely tökéletesen mutathat nyáron egy kertipartiban. Ha virágos darabokkal és etnikus stílusú darabokkal keverjük igazán egyedi hatást érhetünk el, mely kissé hippis, bohém.

chai-slide.jpgSportos , de sikkes
Richard Chai az atléták öltözetéből próbált inspirációt meríteni, s ezt olvasztotta egybe a 2012-es trendekkel. A bővebb szabásvonalakat, élénk színeket, finom és puha anyagokkal ellensúlyozta, aminek köszönhetően mégiscsak nőies lett a végeredmény. Hétköznapokon érdemes felvennünk egy fényes anyagból készült anorákot, ha lezserebb az összeállításunk, hisz remekül mutathat egy farmerrel és egy pólóval. A merészebbek pedig egy ilyen stílusú, szellős ruhát is felvehetnek, amelyet személyiségüknek megfelelő kiegészítőkkel kombinálhatnak.

Kék korszak
Mindenkinek megvannak a maga kedvenc színei, s úgy tűnik Jason Wu most a kék korszakát éli. A kifutókon a pasztelles árnyalatoktól a neonig, szinte minden árnyalatában feltűnt a kék, mely a 2012-es tavaszi szezon egyik legnagyobb kedvence. A hűvös eleganciát és fiatalos energiát sugárzó színt bátran viseljük mi is mindennapi öltözködésünk részeként, legyen az akár tengerészkék, kobaltkék vagy királykék. Különlegesebb hatás eléréséhez finoman kombinálhatunk is több különböző árnyalatot.

Elektromos neon
A szinte már felvillanyozó színek több helyen az alapját adták a tavaszi kollekcióknak. Nanette Lepore is szinte csak ezekben az erőteljes árnyalatokba öltöztette modelljeit a kifutón. Hétköznap csak egy ilyen merész árnyalatot viseljünk, hisz így is garantált a feltűnés. Ha ruházatunkba nem is merjük becsempészni ezt a provokatív színvilágot, egy csinos táska vagy nyári szandál tökéletes választás lehet.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr124618044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása