CocoChic

CocoChic

A világ 5 legdrágább táskája

2012. június 29. - CocoChic

Minden nő szekrényében rejlik egy-egy féltve őrzött darab, melyet imád, pedig nem került vagyonokba. Balenciaga, Zara, Carolina Herrera, Louis Vuitton - ismerősen csengő nevek, de vajon mely divatházhoz köthető a világ legdrágább táskája?

52.jpgLeiber Precious Rose
A világ ötödik legdrágább táskájának már a neve is sugallja, hogy formabontó megjelenésével egy rózsát akar utánozni. Az aprólékos részletek kidolgozása mellett, 1.016 darab gyémánt díszíti, melyeknek összesített értéke 42,56 karát. A fényűzés további fokozása érdekében még 1.169 pink zafírt és 800 tourmalin kristályt is felhasználtak a táskacsoda kivitelezése során. Mennyiért lehetnénk ennek a különleges darabnak büszke tulajai? Mindössze 92.000 amerikai dollárért, ami átszámolva 21.160.000 forint.

Ha kíváncsi vagy a világ 4 legdrágább táskájára kattints!



41.jpgLana Marks Cleopatra Clutch Bag
A negyedik legdrágább darab a világon igazi krokodilbőrből készült, melyet később speciális eljárások során ezüst réteggel vontak be, így pedig fényes ezüstmetál felületet kaptak a készítők. A limitált darabszámban kapható kistáska díszítését 1.500 fekete és fehér gyémántból áll, illetve a kapcsos zárórész 18 karátos fehéraranyból készült. A táska áráról az érzékeny lelkű vásárlókra való tekintettel nem közölt információt a forgalmazó.

31_0.jpgHermes Matte Crocodile Birkin Bag
A világ legdrágábbnak tartott táskamárkája és azon belül is a leghírhedtebb darab azonban csak a dobogó harmadik helyén végzett. Alapanyagként itt is krokodilbőrt használtak, majd 10 karátnyi gyémánttal díszítették a csatos, kapcsos részeket és apró dekorrészleteket. Mindez 120.000 dollárért, azaz 27.600.000 forintért.


22_2.jpgChanel ‘Diamond Forever’ Classic Bag

A világ legdrágább táskáinak dobogóján a Chanel 13 példányban legyártott kistáskája, csak a második helyen áll. A limitált szériás kollekciót 2006 decemberében mutatták be, s darabjait szinte pillanatok alatt elkapkodták az igazi gyűjtők, ezáltal önmagukat megajándékozva az ünnepek alkalmából. 334 hatalmas gyémánt és 18 karátnyi fehér arany adja a díszek csodaszép fényét, melyet akár mi is magunkénak tudhattunk volna potom 261.000 dollárért, ami magyar áron 60.030.000 forintos értéket takar.

11_2.jpg1001 Night Diamond Purse
Végre a várva várt első helyezett, mely büszkén nevezhető a világ legdrágább táskájának. A közel 2.350.000 fontba (!) kerülő erszényke pedig magyar realitásban mindössze 822.500.000 forintunkba kerülne, de sajnos már gazdára talált, így hiába kerül fel a karácsonyi kívánságlistánkra. A táska alapját 18 karátnyi aranya adta, melyet a minimalista becslések szerint legalább, 4517 gyémánt díszít. Ebből feltételezhetőleg 105 sárga gyémánt és 56 pink színű méregdrága kövecske is megtalálható a sima, hagyományos gyémánt mellett. Végeredményben, pedig a dekor elemek összeadásával egy 381, 92 karátos táska lett az világ legtöbbet érő darabja. Már csak az a kérdés, tulaja hova és mihez veszi fel?

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy lájkot!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr74617879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása