CocoChic

CocoChic

Plus size divattippek Sakinától

2012. november 11. - CocoChic

,,Csípd ki magad! Stílusos ruhákban jobban érzed magad, megnő az önbizalmad!"-vallja Sakina, a francia bloggerina, aki hobbiból kezdett írni, ám napjainkban a plus size magazinok és rendezvények egyik ikonikus alakja lett.

A Párizsban élő blogger a többi plus size mérettel rendelkező lány bátorítására és inspirálására hozta létre a Saks In The City nevű blogját, melyben az egyszerű tippektől, az outfit bejegyzésekig minden megtalálható. Persze a siker nem maradhatott el, így a hiánypótló oldal gazdájára nemsokára a Vogue is felfigyelt s azóta szoros kapcsolatot ápolnak Sakinával.

1_3.jpg Munkahelyre
Sakina munkahelyi összeállításában a visszafogott színek és a klasszikus darabok dominálnak, melyeket mindig feldob valami egyedi kiegészítővel. Mivel a párizsi blogger főként vastagabb combjait szeretné elrejteni, ezért az alsó részeken mindig sötétebb árnyalatokat alkalmaz. Az egyhangúság elkerülése végett azonban egy-egy színes felsővel, táskával vagy merészebb ékszerrel kelti életre outfitjét.

2_2.jpgEgyberészesek
Duciként az egyberészesekről sem kell lemondanunk, ha ügyesen tudjuk őket variálni más darabokkal. Ősszel nemcsak meleg megoldás a fekete harisnya, de optikailag karcsúsít is. A ruhák szabásával is letagadhatunk pár kilót, ha lefelé bővülő, mell alatt húzott darabokat választunk.

3_3.jpgLaza összeállítások
A hétköznapok során bátran öltözködjünk lazábban, bohémebben. A mintás daraboktól sem kell megijednünk, hisz ha ügyesen kombinálunk, akkor ezek a darabok sem mutatnak előnytelenül. A nagyobb mintás darabok esetében fontos, hogy az alapszín karcsúsítson, illetve itt is a szabás a meghatározó. A második összeállítás esetében a játékos vonalvezetésű mellény karcsúsítja a felsőrészt, illetve a kissé betűrt pólóval is csalhatunk egy picit. Az egészen kényelmes pulcsis, sportcipős outfitektől sem kell megijedni. Extra tippünk: már kaphatóak magasított sarkú sportcipők is, amik sokkal hosszabbnak láttatják a lábakat.

4_2.jpgAlkalmi viselet
Nem kell visszariadnunk a fekete-fehér kombinációktól, mindössze próbáljunk meg olyan szoknyát választani, ami kellően hosszú és egy kis játékossággal eltereli a figyelmet a comboktól. A magassarkú ilyenkor kötelező. Az egyberészes, nem mell alatt bevett ruhák esetében nagyon ügyeljünk a megfelelő színre, illetve a ruha esésére, a redők elrendezésére. Soha ne válasszunk fényes anyagú egyberészest! A legcsinosabb megoldás a fekete nadrág egy fekete, díszített felsővel és egy magassarkúval, hisz ezzel a klasszikus párosítással nem foghatunk mellé.

5_1.jpgFekete
Ha feketét feketével viselünk, akkor igyekezzünk mindig valamilyen egyéni, különleges darabot is viselni. Az első összeállításban a cipő különleges vonalai karcsúbbnak mutatják a lábat, illetve a felsőrész díszítése az előnyös részeket hangsúlyozza. A második outfitben a felső redőzése és a cipő eltérő színe oldja az egyhangúságot. A harmadik szettben a nőies vonalak erősítése, a váll és a dekoltázs láncokkal való kiemelése dobja fel az összhatást.

6_1.jpgCipők
Remekül elterelhetjük a figyelmet egy-egy feltűnőbb darab segítségével, így érdemes pár olyan topánt beszereznünk, mely csak úgy vonzza a tekinteteket. Fontos, hogy minden cipőnk rendelkezzen egy kis sarokkal, hisz ezzel jobb lesz a tartásunk, illetve a lábaink is hosszabbnak tűnnek.

A képek forrása: saksinthecity.blogspot.com

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr834902384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása