CocoChic

CocoChic

A leggyakoribb sminkbakik spirálozáskor

2013. augusztus 13. - CocoChic

A sminktáska egyik alapdarabja a szinte minden egyes nap használt szempillaspirál, mely a a nők nagy kedvence, ha kozmetikumokról van szó. A hosszú pillák rajongói azonban sokszor súlyos sminkbakikat követnek el.

Túl sok réteg
A leggyakoribb hiba a túl sok réteg felvitele, mely csomósodáshoz, a pillák összeragadásához és letöréséhez vezet. A megfelelő termék kiválasztása azért is fontos, sőt különösen nagy figyelmet kell fordítani a kefe típusára is, hisz egy minőségi spirál akár már egy réteg festék felvitelével is igéző tekintetet varázsol.

Eltérő szín
Tejfölszőke hajhoz ne koromfekete szempillaspirált használjunk, hanem a barnás árnyalatokat részesítsük előnyben, így nem lesz túl természetellenes a hatás.

Romlott termékek
A közhiedelemmel ellentétben bizony a sminkszerek is megromlanak, így ha furcsa állagú, csomós vagy kellemetlen szagú lesz a szempillaspirálunk, akkor intsünk búcsút neki.

A helyes mozdulat
Tipikus hiba, hogy a szempillák festésekor csak hosszanti irányba mozgatjuk a kefét. A megfelelő fedés és a kívánt hatás érdekében azonban a szempillák tövénél kell elkezdeni a festés, majd hosszanti és oldalsó irányba is mozgatni kell a kefét, hogy a szálak dúsak, hosszúak és különállók legyenek.

Elkenődött smink
Te is gyakran összekened a szemhéjadat? A szempilla tövének kifestésekor óvatosan és aprólékosan dolgozzunk különben könnyen összemaszatolhatjuk a túl sok festékkel rendelkező spirállal a szemhéj bőrét is. Ilyenkor nem kell kétségbeesni, hisz egy sminklemosóba mártott fültisztítópálcika segítségével pillanatok alatt orvosolhatjuk a bakit.

Csomósodás és kiszáradás
Ha nem került kellő festék a spirálra, akkor se ,,pumpáld" a tubust, hisz ezzel csak felesleges levegőt juttatsz a tégelybe, ami a festék száradásához vezet. Vészhelyzeti megoldásnak az is jó, ha egy pár csepp vizet cseppentesz a tégelybe, hisz a víz feloldja a tubus falára rakodott festéket is, így egy alkalomra még elég lehet a smink.

Pandamaci
Ha sokat könnyezel vagy izzadós vagy, akkor érdemes egy vízálló szempillaspirálba befektetned, hisz mi sem kellemetlenebb, mint mikor az arcodon folyik le a fekete festék.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához is!

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr545456000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása