CocoChic

CocoChic

Méz - hatékony arctisztító

2013. január 21. - CocoChic

A rengeteg enzimet, vitamint és ásványokat tartalmazó méz nemcsak az étkezésünk egyik fontos eleme lehet, de a szépségápolási termékeink egy részét is kiválthatjuk ezzel a hatékony alternatívával.

Miért jó a méz?
Bőrápoló és gyulladáscsökkentő hatásáról már mindenki hallott, ha a méz kerül szóba, ám csak kevesen tudják, hogy hogyan is alkalmazzák a folyékony aranyat a bőrápolás során. Nem véletlen, hogy a méhészek kincse számos kozmetikum alapanyaga, hisz nemcsak a pattanások ellen hatékony, de pikkelysömör vagy ekcéma esetén is remek megoldás lehet. Bőrtisztító hatása mellett finoman táplál, megszünteti a gyulladásokat, sőt még a bőr számára szükséges tápanyagokat is bevihetjük egy mézes arckezelés segítségével a szervezetünkbe.

Bőrtípusok és mézfajták
A legerősebb antibakteriális hatással rendelkező mézfajta, az akácméz, így ezt érdemes fogyasztania és külsőleg alkalmaznia annak, akinek pattanásos, problémás a bőre. A mitesszeres bőrrel a vegyes méz teheti a legnagyobb csodát, míg az igazán érzékeny, könnyen kipirosodó bőr gyógyírja a gesztenyeméz.

Egyszerű mézes pakolás
A legegyszerűbb mézes kúra, hogy a vizes bőrre felviszünk egy kevés mézet és azt körkörös mozdulatokkal bemasszírozzuk az arcbőrbe, úgy 5 percen át. Pár perc pihentetés után mossuk meg arcunkat langyos vízzel.

Extra zsíros bőrre
Ha igazán problémás bőrrel állunk szemben, akkor vessük be az alábbi receptet. 1 evőkanálnyi tejport és ugyanannyi akácmézet keverjünk el egyenletesre, majd adjunk hozzá néhány csepp almaecetet. Körkörös mozdulatokkal vigyük fel a keveréket, majd 5 perc hatóidő után mossuk meg az arcunkat. Hetente háromszor alkalmazzuk kúraszerűen a pakolást, míg változást nem észlelünk.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr75013651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása