CocoChic

CocoChic

New York Fashion Week topánjai

2011. október 08. - CocoChic

A NYFW képeit nézegetve elámultam a cipőcsodákon. Idén kitettek magukért a tervezők, hisz igazán extrém darabok kopogtak a kifutókon. A klasszikusabb daraboktól a modern formabontó topánokig minden megtalálható volt. Lássunk pár képet!


 

Oscar de la Rentanál a játékosságon volt a hangsúly az idei kollekció megtervezésekor. Felmerül az örök kérdés: Zokni vagy nem zokni? Persze szívem szerint leszavaznám ezt a kreációt, de ismerjük be, hogy az erősen műanyagszerű topánban kellemetlen lenne bármiféle egyéb lábvédő/fedő réteg nélkül. Összegzés: egy harisnya talán mutatósabb.


 

Peter Som lábbelijei már sokkal hordhatóbbak és utca barátabbak. A cukorkaszínű platformokat akár egy sima hétköznapi farmeres szetthez vagy egy kiskosztümös összeállításhoz is bátran hordhatjuk. Érdekes anyag, lágy szín, platform magasítás, vastag sarok, azaz az idei trendek követelményeinek tökéletesen megfelelő darabok.


 

A vamp fétis stílust idéző Marc Jacobs cipők számára valahogy semleges határterületre esnek a megvenném-e-ezt-a-cipőt listán. A fekete verzióban látok lehetőségeket, bár szerintem a kerek orrkialakítású cipők korában nem feltétlen praktikus beruházni erre a darabra. Az arany színű magassarkúnál a metál trendet próbálták megidézni, s a kék pánttal egy kis retro hangulatot is csempésztek a kreációba, ám én nem szívesen venném fel.

Marc Jacobs csúnya bukása után Phillip Lim visszaadta a cipőtervezésbe vetett hitem. Mind kivitelezés, anyagfelhasználás és formavilág terén meggyőztek, hogy ezeket a cipőket be kell szerezni. A topánok különlegessége, hogy  rejlik bennünk valami kivételesség, aminek köszönhetően egyedinek érezheti magát egy büszke tulaj, s mégis hétköznapi, egyszerű darabok, melyeket bármilyen alkalomra felkaphatunk, mert nem tudunk melléfogni. Megjelenésében futurisztikus, de kiválón ötvözhető klasszikus darabokkal is. Egyszóval telitalálat 10/10!


 

Thom Browne kollekcióját csak egy szóval tudnám jellemezni: bizarr. Rejlik valami ezekben a darabokban, ami egyszerűen zseniális és klasszikus, ám a bemutatón párosított zoknik és zoknitartók valami olyan imaget kölcsönöznek ezeknek az alapból szép daraboknak, hogy az valami borzalmas. A lehetőségek azonban ott rejlenek ezekben a csöppet vintage stílusú cipőkben. Egyszínű szoknyákhoz, kosztümökhöz és a minimál stílusú ruhákhoz tökéletes.


 

Ralph Lauren pitonmintás kis cipője az abszolút kedvencem, egyrészt nagyon dögös, mégis a finom vonalvezetése miatt van benne valami, ami szelíddé és finommá teszi ezt a csodás darabot. Peter Som extra platformja igazán különleges, rockabillyt idéző darab. Preen fűzős fekete bőrcipője hordozza a tavaly is oly kedvelt glamrock vonásokat, melyeknek  köszönhetően igazán extavagáns,de hétköznap is kitűnően hordható végeredmény született. A Thakoon kifutó gyöngyszeme volt ez a csodás mélybarna, klumpaszerű őszi topán,, melyet az arany orrdísz varázsol egyedivé. A Band of Outsiders nem hozott létre korszakalkotót, de bekerül a futottak még kategóriába.Marc Jacobs pedig ötvözte a hagyományos bőrcsizmákat a gumicsizmával, ami igazán kreatív volt, ám a boka vonalát jobban követő kivitelezés lehet, hogy szerencsésebb megoldás lett volna.


 

Derek Lam a fekete-fehér párosítás klasszikusságára alapozta az idei kollekcióját. Reed Krakoff cipője szintúgy a favoritjaim között van, hisz a metállos anyagválasztás és a formavilág is elnyerte tetszésemet. Alexander Wang merészet gondolt és fehér cipőt alkotott, ami kicsit a gladiátor szandál továbbfejlesztése magassarkakkal. Altuzarra trópusi hangulatot csempészet a szürke hétköznapok járdakoptatóiba. Az United Bamboo egy igazán bájos utcai cipőcskét kreált. Rodarte pedig az extrémebb, bulizósabb nők igényeit elégítette ki ezzel az ezüst színű, keresztbe pántos magassarkúval.

Képek: Vogue.it, Vogue, Elle. com
 

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr903283430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

topankablog.hu · http://topankablog.hu 2011.10.09. 14:52:30

Nálam a Rodarte és Alexander Wang tarolt, a sok plasztikot már meg is untam... :)
süti beállítások módosítása