CocoChic

CocoChic

Táska ABC 1. rész

2011. október 31. - CocoChic


A táskák talán a legelterjedtebb és legősibb  kiegészítők az egész földön. Nemcsak a legtöbb nőnek, hanem a férfiak jelentős részének is megtalálható a mindennapi viselet a részeként. Van, akinek csak az számít, hogy elférjen benne minden szükséges holmi, van, aki már ügyel arra is, hogy milyen is az a táska és persze vannak a táskamániások is. Az utóbbiak gardróbjában tucatszámra hevernek a szebbnél szebb darabok, s akár egy-egy designer alkotást is felfedezhetünk. Ahogy változnak a korszakok, a divatirányzatok, úgy jönnek újabb táskatrendek is divatba. Volt amikor az egészen apró tatyók élték fénykorukat, de volt, amikor a sokak által malaclopónak csúfolt hatalmas méretek voltak a közkedveltek. Méret, szín,dekoráció és funkció- ezek ötvözete dönti el, hogy a kapós lesz e egy szütyő. Lássuk tehát a főbb fajtákat, használhatóságukat és egy kis rövid ismertetőt. ( a típusokat angolul adom meg, mert ezeket gyakrabban használják illetve sokra a magyarban nincs is megfelelő kifejezés).

1, wristlet (karperec táska)
Eme csöppség a később ismertetésre kerülő clutch kistestvére. Eredetileg pénztárcaként funkcionált, később azonban kistáska jelleggel kezdték viselni. Jellemzője az anyagszélek bőrborítása és általában a  fém kapocs a tetején. A legtöbb darabon csuklópánt található, mely igazi partyviseletté teszi, hisz így szabadon maradnak a kezek. Főként bulikba ajánlom, hisz egy elegánsabb partyra konzervatívabb  nagytestvére, a clutch a megfelelőbb.




















2, Tote bag (cipelős táska)
Na ez az a fajta szütyő, amibe minden elfér, ám nagyon nehéz benne rendet tartani. Érdemes táskarendszerezőként kisebb neszeszert illetve selyemzsákocskákat alkalmazni. Ha ilyet vásároltok mindenképp nézzétek meg hány belső zsebbel rendelkezik az adott darab, mert ez nagyon fontos ismérve lehet a táskának. Az eredetileg bevásárlótáskaként funkcionáló tatyó jellegzetessége a két fül és óriási méretei. Célszerűbb vállpánttal is ellátottat venni. Főként a hétköznapi rohanásban nagy segítség.




















3, Sling bag ( szó szerint parittya,de itt vállon átvetett )
Apró táska hosszú szíjjal, ami általában láncból készül. Hasonló a messenger baghez, de ez jóval kisebb méretű. Igazán elegáns darab, bátra viseljük koktél partykra, bulikba, de nagyon trendi néz ki egy hétköznapi farmer blúz kombóval is.



















4, Shoulder bag (válltáska)
Hasonló a tote baghez, csak a fülei és a táska között nagyobb a tér. Bármilyen méretben és formában előfordulhat, az egyik legváltozatosabb és legtöbb tervezői teret adó táskafajta. Nagy súlyt is képes elbírni, így ideális annak, aki nehezebb holmikat cipel magával. Főként hétköznapi darabokkal mutat jól.



















5, Satchel
Kicsi vagy nagy: az nem mérvadó. A lényeg a lapos alj és a két keményített fül. Csinos elegáns táska, melyet azok fognak leginkább kedvelni, akik szeretik ha a tatyójuknak tartása van. Nagy előnye, hogy a keményített alja miatt könnyebb benne rendet tartani és a nagyobb terjedelmű dolgok (könyv , notebook) jobban elférnek. Tehát igazi cipekedős táska.



















6, Messenger bag ( szó szerint hírnök, titkár de itt irodai típusú táska)
Mostanában ez egyik legdivatosabb táskafajta. Jellemzője a hosszú, testen keresztbe átvethető pánt és a négyzetes formák. Főként bőrből készülő vízlepergető mindennapokra tökéletes futkosós táska.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr753338410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása