CocoChic

CocoChic

Szépítő tejfürdők Kleopátra nyomán

2012. április 11. - CocoChic

Nem véletlen, hogy Kleopátra is tejben fürdött, hisz a proteinekből, vitaminokból és ásványi anyagokból álló tej a szépségápolás egyik legősibb alapanyaga. Következzen pár tejes szépségápolási tipp!

tej_1.jpg

A tej, mint táplálék fokozza a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, s a sejtek osztódását gyorsítva a bőrt regenerálja. Rendszeres fogyasztásával szépíthetjük a hajat, a körmöt és a bőrt. L-triptofán tartalmának köszönhetően segíti az elalvást, így még a szem alatti karikák eltüntetésében is hatékony fegyverünk lehet. A-vitamin tartalma a ráncokat simítja ki, míg a benne található B-vitamin a szemeket teszi igézővé. A kötőszövetek regenerációját a C-vitamin végzi, míg az E-vitamin a szabad gyökök okozta sejtkárosodást állítja helyre.

Relaxáló fürdők
Bőrünket könnyedén selymessé varázsolhatjuk egy nyugtató hatású ellazító tejfürdő segítségével. Az ókor nagyasszonyainak módszere csak akkor hatásos, ha a fürdő legalább 25-30 percig tart! Az óegyiptomi királynő, Nofretete 300 évvel Kleopátra előtt felfedezte már a tej áldásos hatásait, hisz rendszeresen szamártejben fürdött. Néró felesége, Poppea már 100 szamár tejét használta fel egyetlen fürdőzése során. Ma már persze ez megengedhetetlen luxus lenne, így 2 liter tej felhasználása is elegendő, melyet akár olajjal is vegyíthetünk. Miben rejlik a különleges csobbanás szépítő hatása? A tejsavban, mely fertőtleníti és gyengéden tisztítja a bőrt anélkül, hogy kiszárítaná. Fontos megjegyezni, hogy a tej filmszerű réteget hagy a bőrön, így a dörzsölő törölközés helyett inkább csak finoman itassuk fel a nedvességet a bőrünkről!

Nofretete tejfürdője
Forró fürdővizünkhöz adjunk hozzá 3 liter tejet, pár cseppet kedvenc illóolajunkból és 3 evőkanálnyi mézet.

Kleopátra receptje
Melegíts fel 1 liter tejet, melyhez adj hozzá néhány kanálnyi mézet, majd add hozzá a fürdővízhez.

George Sand sós-tejes receptje (zsíros bőrre)
300 gramm száraz tengeri sót tegyél a kád aljára, majd arra engedd rá a meleg vizet. 4 dl tejet melegíts fel, majd adj hozzá 2 dl mézet, s az így kapott elegyet is add hozzá a sós vízhez.

Fiatalító fürdő
Fél liter tej és 2 evőkanálnyi búzacsíra olaj vízhez való hozzáadása után relaxáljunk legfeljebb 20 percig a kádban, majd hideg vízzel zuhanyozzunk le.

Búzadarás tej (pattanásos bőrre)
3 liter tejben főzzünk 250 gramm búzadarát 10 percig, majd a főzetet adjuk a fürdővízhez.

Tejsavó
Látványosabb eredményt érhetünk el, ha kipróbáljuk a tejsavós fürdőt, melyből 2 liternyit kell a kádba önteni. Különösen jó az ekcémás, kiütéses, gyulladásos bőrre a kissé savanyú szagú lé, melynek illatát 2-3 csepp narancs- vagy citrom illóolaj hozzáadásával eltüntethetjük.

Forrás: A femcafe.hu oldalán megjelent cikkem nyomán.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr194373813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása