CocoChic

CocoChic

Fogfehérítés házilag

2012. július 01. - CocoChic

A hófehér fogakat akár házi praktikák segítségével is elérhetjük. Összeszedtem pár hatásos módszert a ragyogó mosoly elérésért. Nekem az almaecetes és szódabikarbónás megoldás jött be leginkább.

207236020323393735_kuOErMzZ_c.jpgÖblögetés kősóval
Az elsőre kissé furcsán hangzó módszer pofonegyszerű. Egy pohár vízben oldj fel egy teáskanál durvább kősót. Az így kapott folyadékkal öblögess, majd ha elfogyott az oldat, ne öblítsd ki tiszta vizzel a szádat, hanem hagyd hatni a fogaidon éjszakára. 

Hamu
Újabb kissé bizarr megoldás következik. A kemény fából hátramaradt hamu kálium-hidroxidot tartalmaz, mely kiválóan funkciónál fogfehérítőként is. Felvitelét egy fogkefével oldd meg, majd alaposan dörzsöld át a fogaidat. Ha végeztél, öblögess! 

További házi praktikákért kattints!

Almaecet
Az esti almaecetes fogmosás is sokat segíthet, hogy eltűnjenek az elszíneződések a fogaidról. Azonban ez az ártalmatlannak tűnő praktika bánthatja az érzékeny ínyt, így csak az egészséges ínnyel rendelkezők alkalmazzák.

Piros gyümölcs a fehér fogakért
Az eper is fogfehérítő hatással bír almasavtartalmának köszönhetően. Pépesíts össze pár szem epret egy villával, majd egy csippetnyi sütőport is adj hozzá s az így keletkezett pépet vidd fel a fogaidra és gyengéden dörzsöld át vele fogaidat.

Diófa kéreg
Míg a dió pucolásakor sokszor sárgás színű lesz a kezünk, addig kérgének belső fele remek fogfehérítő. A kéreg belső részét dörzsöld fogaidhoz, hogy megszabadulj a sárgás foltoktól.
228417012321019107_CiIyhwmK_c.jpg
Fűszerekkel
Szárított babérlevelet és szárított narancshéjjat őrölj össze vagy zúzz össze egy mozsárban, majd engedd fel egy kis vizzel, míg krémes állagú nem lesz. A kész pasztával moss fogat.

Citrusok
Az egyik legelterjedtebb módszer a narancs- és citromhéjjal való dörzsölés. Kivitelezéséhez egyszerűen dörzsöld át a héjjal a fogaidat vagy reszeld le és keverd össze egy kevés konyhai sóval a citrusfélék külső rétegét.

Só és citromlé
Néhány csipet közönséges asztali só egy fél citrom leve is elég lehet a ragyogó mosoly eléréséhez. Ennek a módszernek a legnagyobb előnye, hogy hozzávalói szinte minden háztartásban megvannak illetve a fogkövet is eltávolítja.

Szódabikarbóna
A legismertebb házi fogfehérítési módszer, amely során a szódadikarbóna port egy kevés vízben oldjuk fel, majd a pasztával, mintha fogkrém lenne mossunk fogat.

Egyéb jó tanácsok A fenti módszerek csak átmeneti megoldást nyújtanak, a tökéletes árnyalat eléréséhez fogorvosi segítség szükséges. E házi praktikák túlzásba vitt használata több kárt okozhat, mint amennyit segít. A hidrogén-peroxiddal kapcsolatos trükköket felejtsük el, hisz túlságosan is drasztikus lenne otthoni megoldásnak. A legegyszerűbben úgy előzhetjük meg a kellemetlen elszíneződést, ha kevesebb vörösbort, teát és kávét fogyasztunk illetve abbahagyjuk a dohányzást.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr724618182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása