CocoChic

CocoChic

Táska vagy könyv?

2012. július 11. - CocoChic

Olympia Le-Tan, a párizsi kézitáska tervezőnő darabjai igazi különlegességek. Első pillantásra el se tudjuk dönteni, hogy egy remek könyvet vagy egy mesés táskát tarthatunk kezünkben. 

purple21.jpgA kezdetek
Az eredetileg londoni származású, majd Párizsba költözött tervezőnőnek a kreativitás és a siker a génjeiben van, hisz nagymamájától a divat imádatát, édesapjától, a könyvillusztrátortól pedig az irodalom szeretetét örökölte. Karrierjét a Chanelnél kezdte majd a Balmain csapatához került. 2009-ben saját márkát alapított, melyet azóta töretlen szárnyalás jellemez a tengerentúlon.Tilda Swinton, Natalie Portman és Clémence Poésy is a márka hű vásárlói, így többször láthattunk már Le-Tan táskákat a vörös szőnyegen is.
The Complete Works of Shakespeare embroidered clutch-horz.jpg

Dobozok, könyvek
Darabjainak egyediséget a formabontó megjelenés adja. Olympia elrugaszkodott a megszokottól és bármiből készít táskát, legyen az tejesdoboz vagy könyv. Főként a klasszikusabb darabok ihlették meg idáig, ám idei kollekcióját főként az olasz irodalom és a fekete-fehér filmklasszikusok inspirálták.
80514-horz.jpgIsmertetőjelek
Táskáinak felismerhetőségét az arany színű oldalak segítik és a jellegzetes kis csat. A könyvgerinc közelében pedig a tervezőnő lógója is fellelhető. A klasszikusok mellett ,,szakácskönyvek" között is válogathatunk, ám az biztos, hogy nemcsak háziasszonyoknak és megszállott könyvtárosoknak ajánlom ezeket a vidám táskákat.
szakácskönyv.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr164643960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mmano 2012.07.11. 11:47:13

Nagyon jó! Vajon honnan lehet beszerezni egy ilyen darabot?

CocoChic 2012.07.11. 15:37:15

@mmano: Berlinben, Bécsben, Londonban, Párizsban és Milánóban is van bolt illetve neten a net-a-porter.com oldalán lehet rendelni. Az egyetlen probléma, hogy a táskák ára elég borsos, 950 és 1350 euró, de egy kis kézügyességgel és kitartással házilag is tudsz készíteni valami hasonlót :)

mmano 2012.07.16. 10:24:14

@CocoChic: Dublinba készülök ki nemsokára, hátha ott találok elfogadható áron. :) De nagyon szeretem a DIY dolgokat, úgyhogy lehet nekiállok majd itthon. :D
süti beállítások módosítása