CocoChic

CocoChic

Sminkelj a szemtípusodhoz illően!

2012. július 15. - CocoChic

A smink egyik hangsúlyos része általában a szem. Normál, arányos szem esetében könnyű a megfelelő technikát és színt eltalálni, ám a problémásabb esetekben trükköket kell bevetnünk. almond-mandula.pngMandula alakú szem
A mandula alakú szem elnevezés elég egyértelműen jelöli a szem csonthéjas terméshez hasonló formáját. Jellegzetessége, hogy a külső szemzug kissé felfelé ível. Sminkelésnél mind a nyújtott, mind a kerekebb formák jól állnak. Az árnyalásnál ügyeljünk arra, hogy vízszintes irányba haladjunk. Ennek a szemtípusnak áll legjobban a natúr smink.
asia_eyes.jpgÁzsiai típus
A mandulához hasonlóan felfelé ívelt a külső szemzug, ám itt a belső szemzug elfordul befelé. Gyakran a szemhéj nem is látszik, ha nyitva van a szem. Az alsó szempillasor tövénél is kontúrozzunk, majd maszatoljuk el. A külső szemzug és a szemhéj közepe legyen a leghangsúlyosabb, hisz nincs mélyítő vonal, ahol árnyékolni lehetne. Főként a világos színek használata javasolt, de a cicásabb meghosszabbítás is előnyös lehet.
close-közelülö.pngKözel ülő szemek
Kevesebb, mint egy szemnyi a távolság a két szem között, s emiatt kissé kancsalnak tűnhet. Sminkelésnél a legfontosabb aranyszabály, hogy a belső szemzugba mindig világos szín kerüljön. Érdemes tehát egy fehér vagy ezüstszínű szemceruzával hangsúlyozni ezt a területet. A külső szemzug felé távolodva egyre sötétebb színeket használhatunk. Fontos azonban az átmenet, kerüljük a túl éles vonalakat. Az applikátorral pontozva vigyük fel a sminket, majd egy apró ecsettel satírozzunk.
wide-távolülö.jpgTávol ülő szemek
Több mint egy szemnyi távolság van a két szem között. Festésnél a két szem közelebb hozására kell törekednünk, így a belső szemzugot tilos világos színűre festeni, hisz az csak még jobban növeli a távolságot. A szemhéj belső harmadát árnyaljuk. Segíthet az is ha meghúzzuk a szemkontúrt, hisz a belső szemzugban lévő sötét szín közelíti a szemeket.
deep-kicsi mélyenülö.pngMélyen ülő szemek
A mélyen ülő szemek jellegzetessége, hogy főként a szemöldökcsont a hangsúlyos, így a szemek aprónak tűnnek. Mivel a szem árnyákban van, ezért szomorúnak tűnik a tekintet. A szemek vidámmá és élettel telivé varázsolása érdekében a világosabb színeket használjuk, azok közül is a legélénkebbet a mozgó részre vigyük fel, így nagyíthatjuk optikailag a tekintetet. A szemöldökcsontra azonban bátran vigyünk sötétebb árnyalatokat, hisz így tompítjuk hatását.

down-lekonyolu.pngLekonyuló szemek
A külső szemzug határozottan lefelé ível. A külső széleket erőteljesen kell sötétíteni ebben az esetben egészen a szemöldökcsontig, sőt a szemceruzával való kontúrozásnál is vastagabbra kell rajzolni a szemzug külső részét.
protruding-gülü.pngKerek és kiugró szem
A gülünek is csúfolt szemtípus kiugrását ,,macskaszem" kontúrozással tüntethetjük el. Ez esetben belülre is bátran használjuk sötét szemceruzát. Matt szemhéjfestékkel is dolgozhatunk ebben az esetben a szemhéj egész felületén. A külső szemzugon vastagabb, sötétebb árnyalatokat vigyünk fel hosszanti árnyalással. Kerüljük a kerek íveket a kontúrozás során, így a legelőnyösebb a füstös hatású szemsmink.
hooded.pngRálógó vagy duzzadt szemhéj
A rálógás genetikai sajátosság lehet, ám a kor előrehaladtával is egyre gyakoribb. A szemhéj lelógását sötétebb színekkel tudjuk ellensúlyozni. A szemredőt telítettebb színnel fessük, míg a szemhéjra világosabb árnylatot vigyünk fel, kerülve a gyöngyházas árnyalatokat.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr324657434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása