CocoChic

CocoChic

Így készíthetsz masnis hajpántot

2012. november 04. - CocoChic

Régóta tetszenek a masnival díszített hajpántok, de sajnálsz több ezer forintot kiadni érte? Most megmutatom, hogyan kell házilag is elkészíteni az egyik legbájosabb kiegészítőt, mely garantáltan feldobja a frizurádat!

hajpánt.jpgElőször is döntsd el, hogy milyen színű hajpántot szeretnél, majd a választott színben szerezz be cérnát, egy hajpántalapot (régi hajpánt is jó lesz) illetve szükséged lesz még a hajpánt borításához és a masnikhoz valamilyen anyagra vagy szalagra (legalább 1 méter). A hajpánt elkészítéséhez készíts még elő egy ollót, mérőszalagot, ragasztópisztolyt, tűt, ceruzát és egy öngyújtót.

1_1.jpg1, Első lépésként vágd ki az alábbi négy részt a szalagból: 35 cm, 32 cm, 26 cm, 6 cm. A 32 centis szalagrész végeit vágd be V alakban, majd mind a 4 szalagdarab széleit égesd meg óvatosan az öngyújtóval, hogy ne bomoljanak fel a szálak. Ha nem akarsz a tűzzel játszani, apró öltésekkel is fixálhatod a végeket.

1b.jpg2, A 35 centis szalag végeit varrd össze, majd ismételed meg ezt a lépést a 26 centis szalag esetében is. Az így kapott kör alakú anyagot a közepén belülről ragaszd össze, hisz így lesz masniformája.

3, A 6 centis szalagrészt hajtsd be mindkét oldalt, majd rögzíts a széleket ragasztóval. 2.jpg

4, A 32 centis szalagot ragasztózd be középen, majd sorban ragaszgasd rá a masnialapokat.

5, A három rétegnyi masnis alapot hurkold körbe az eredetileg 6 centis anyaggal, úgy, hogy annyi rés maradjon, hogy a lyukon át tud bújtatni a hajpántot. A végeredményt fixáld egy kevés ragasztóval.

3_1.jpg
Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához!


A képek forrása: jointhemood.blogspot.com

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr164886875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása