CocoChic

CocoChic

Hajnövesztő pakolás házilag

2013. január 07. - CocoChic

Száraz, töredezett és fénytelen a hajad? Ha nem szeretnél bolti pakolásokat és vegyszerekkel dúsított regeneráló olajokat használni, akkor próbáld ki ezt az egyszerű és házilag is elkészíthető hajpakolást.

Hozzávalók vállig érő hajhoz:

 - 4 evőkanálnyi olívaolaj
 - 2 teáskanálnyi ricinusolaj
 - 1 kávéskanálnyi kókusz- vagy kakaóvaj
 - 4 csepp levendula illóolaj
 - 3 csepp szantál illóolaj
 - 10 csepp jojoba olaj

Elkészítése:
Olvaszd fel melegvizes fürdőben a kókusz- vagy kakaóvajat, majd keverd össze az olajokkal, majd add hozzá az illóolajokat is. Az alaposan összekevert elegyet egyből felviheted a nedves hajra, melyet nem kell, hogy teljesen ellepjen, átjárjon. Ha alaposan bedörzsölted a pakolást, tekerj egy törülközőt a hajad köré, majd a biztonság kedvéért húzz még rá egy zuhanyzósapkát is. Minél tovább hagyod fent a pakolást, annál hatékonyabb, így érdemes lefekvés előtt felvinni, de ha nincs ilyenekre időd, akkor 2 órányi hatóidőt várj legalább.

Extra tipp:
Kakukkfű, rozmaring és csalán olajával is dúsíthatod a keveréket, hisz ezek is pozitív hatással vannak a hajnövekedésre.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr24989223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása