CocoChic

CocoChic

Fekete fehér

2011. november 19. - CocoChic


Fekete - fehér az örök divat

A lengyel Elle számára készített fotósorozatot Robert Ceranowicz, aki modelljeként Emilia Nawareckat kapta lencsevégre. A kollekció stylistja Rózena Opalniska volt, fodrásza Kacper Rackkowski, sminkese Agata Kalbarczyk, míg a manikűr Marzena Kanclerka hatáskörébe tartozott.

 



Összességében elmondhatjuk, hogy a fotók összhatásukban is művészi alkotásnak számítanak, de a ruhák összeválogatása és harmóniája a sminkkel és a frizurával is kiemelkedően jól sikerült. Az idei trendek élesen tükröződnek a képeken, így ihletmerítésnek is kitűnő a képek nézegetése. Az első fotó a bizonyíték, hogy télen is lehet hordani fehéret, csak okosan kell tudni kombinálni a megfelelő darabokat. Meseszép a fehér szövetkabát és az idei trend egyik fő kedvence a pepita mintás pulcsi is kitűnő választás volt.

A csillagminta visszatér az idei szezonban,a hegyes orr pedig a tavaszi kollekciókban bukkant elő ismét, tehát a cipő igazán előrelátó választás volt. A szoknya szabása igazán játékos, eltér a hagyományostól, ám a teltebbek óvatosan bánjanak az ilyen szabásvonalakkal. A szőrös fekete pulcsi telitalálat, meleg és divatos egyben. A gyöngyből készült kiegészítők könnyed eleganciát csempésznek e legegyszerűbb szettbe is. A kiskalap pedig az Vilmos herceg és kedvese esküvője óta az egyik legkelendőbb kiegészítővé vált.




A füstös szemsmink még mindig tarol! Nemcsak szexi, de nagyon vagány is. A legtöbb gardrób mélyén lapuló fekete kosztümnadrágban rejlő lehetőségeket is kiaknázták a megfelelő darabok párosításával. A fehér blézer a boyfriend-mánia által felkarolt darab. A vastag fétis öv Lady Gaga és McQueen hatását tükrözi a divatvilágra. Az örök klasszikus Chanel kistáska pedig biztos darab, hisz egy ilyen tüneménnyel nem lehet hibázni, bármilyen alakalomra is készülünk. A kócos haj csak tovább fokozza az vagány, laza városi nő imidzsét és persze gyorsan elkészíthető, nem igényel órákon át tartó készülődést sem.




A maszkulinabb viseletekből ered a kiskosztüm is, melyet azonban apróságokkal nőiesítettek. A rakott szoknya tökéletes kiemeli a formás lábakat, de mégsem kelt közönséges hatást, míg a felsőrész finoman hangsúlyozza a derék finom vonalait. A színekkel való játék pedig felpezsdíti az amúgy szokványossá váló tökéletes irodai viseletet.




A szoknya érdekes anyagkezelése és szabása izgalmassá teszi ezt az egyszerű darabot is. A szőrmeszerű kabát idén igen népszerű s itt az ékes példa rá, hogy egy világosabb árnyalatú kabátot is bátran bevállalhatunk. A fekete bőrkesztyű finom eleganciát sugároz és nem utolsó sorban véd a hidegtől. A pellerinre hasonlító esőkabát praktikus darab, hisz könnyen elfér a legkisebb női táskában is. A képen látható vízlepergető igen csinos darab, nem kell tehát félnünk tőle, hogy csak a hagyományos csúf esőkabátokat találjuk meg a boltok kínálatában.




A sorozat egyik legjobban sikerült képe- legalábbis szerintem. Eddig ódzkodtam a fehér szövetkabátoktól, de ezt a téli felöltőt én is szívesen hordanám. A masnira kötött egyszerű öv tökéletesen kihangsúlyozza a darázsderekat, míg a bolyhos sapka enyhe retro hangulatot áraszt. A smink és frizura egyszerűen tökéletes. A többi képen is látható, ám ezen már alaposabban megfigyelhető az ezüstszínű köröm, mely a metálos trendek ruházati térhódítása után a manikűrökön is visszaköszön. Legegyszerűbben a drogériákban kapható körömmatricával varázsolhatunk mi is ezüstös csillogást körmeinkre.



A kicsit sportosabbnak is kedveztek egy kép erejéig a készítők. A fűzős dorkók amúgy is reneszánszukat élik és az idei ősz során a kínálat is elég bőséges a magassarkú verziókból. A fehér nadrág talán ez esetben nem volt annyira szerencsés választás, azonban a táska és a blézer igazán kitűnő kombó. A fejpánt pedig elbűvölő kiegészítő.

 

 


Nem elég, hogy a klasszikus fekete-fehér kombináció előnyeit aknázták ki, de az Elle munkatársai az örökzöld pöttyösben rejlő titokzatos erőket is bevetették a fotózás sikerének érdekében. Egy ilyen ,,átlátszó" ruha alá a sima fekete felső helyett egy garbót is nyugodtan felvehetünk. A blézer szabásvonala azonban lehetne szűkebb, nőiesebb, hogy jobban hangsúlyozza Emilia tökéletes alakját. A hajpánt pedig igazán tündérszerű hatást eredményez.


Az egyik kedvencem: az usanka! Nemcsak irtó trendi de ennél melegebb szerintem nem is létezik sapkák terén. A szőrmés fejfedő választásánál ügyeljünk rá, hogy passzoljon a kabátunk és hajunk színéhez illetve érdemes lecsekkolni, hogy milyen könnyen hullatja a szőrét. Vastagabb bőrdzsekinket bátran hordjuk még késő ősszel is egy garbóval esetleg egy meleg sállal kombinálva.



Ez a varázslatos alkalmi ruha pedig igazán különleges alkalmakkor is tökéletes választás. A tüll vagy többrétegű szoknyák rövidebb verziói a magyarországi boltok többségében is kapható. Ez párosítsuk egy fehér blúzzal vagy inggel, majd egy vastag övvel emeljünk ki derekunkat. Extrémebb verziókat is nyugodtan alkalmazzunk- gondolok itt a virággal díszített vagy csipkéből készült övekre. Kiegészítőnek  pedig egy feltűnőbb és díszesebb nyakéket válasszunk. Elérhető áron a Claire's üzleteiben látom igazán látványos darabokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr523390643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása