CocoChic

CocoChic

Olívaolajos szépségreceptek

2012. július 05. - CocoChic

Ha eddig csak a konyhában használtad az olívaolajat, akkor ezen ideje változtatni! Bőrrokon komponenseinek köszönhetően gyorsan felszívódik és hatékonyan fejti ki jótékony hatásait.

olives-and-olive-oil-stroke-wreporter.jpgA sebum nevű anyagnak köszönhető az olívaolaj sokoldalúsága, mely a bőr faggyújával természetes alkotórésze. A linolsav emellett az olaj másik hasznos összetevője, mely táplálja, védi, regenerálja a bőrt, hidratálja a mélyrétegű vízvesztés megakadályozásával. Erősíti ellenállóképességét, s megelőzi és meggátolja a kiszáradást, berepedezést, vízhiányos állapotok kialakulását. A ráncok és a korral járó kellemetlenségek kialakulását is késlelteti magas E-vitamin tartalmának köszönhetően, mely nem mellesleg a hámsejtképzésben is jelentős szerepet játszik, így megújítva a bőrt. Következzen pár házilag elkészíthető recept, melyekben szépészeti alapanyagként használhatjuk fel ezt a természetes csodaszert!

A receptekért kattints a továbbra! Fényes hajért
Igénybevett, fénytelen haj esetén érdemes kipróbálni a következő trükköt. Egy evőkanál olívaolajat keverjünk el 2 evőkanál frissen facsart citromlével, egy tojásfehérjével és egy deci sörrel. Hajmosás előtt alaposan masszírozzuk fejbőrünkbe és hajunkba az így kapott keveréket, melyet 5 perc elteltével öblítsünk le.

Töredezés ellen
Mivel pótolja a haj elveszett víztartalmát és növeli a szálak ellenállóképességét, kitűnő a makacsabb problémákkal szemben is. Egy evőkanál méz, 3 evőkanál olaj és 2 egész tojás összekeverésével hozzunk létre pakolást, melyet a megmosott hajra vigyünk fel, majd tekerjük be a hajat egy meleg törülközővel. Fél óra múlva lemosható a tápláló pakolás.

Arcmaszk a regenerálódásért
Egy meghámozott és lereszelt almát, egy kiskanálnyi olívaolajat, pár csepp frissen facsart citromlevet és egy kiskanálnyi szezámmagot keverj össze. Vidd fel az arcodra, majd hagyd hatni fél órát. A hatóidő lejárta után kicsit dörzsöld meg körkörös mozdulatokkal, majd mosd le.

7876787-olive-soap.jpgTestradír
Selymes és egészséges bőrre vágysz? Szabadulni szeretnél a fakó szürkeségtől és a bőrkeményedésektől? Egy csésze olaj, 2 evőkanál víz és 2 csésze tengeri só szükséges egy teljes körű testradírozáshoz. A fürdőkádban kend be magad a masszával, majd körkörös mozdulatokkal masszírozd bőrödbe, majd öblítsd le a kezelt felületet langyos vízzel.

5 perces trükk
Egy pohár joghurt, 2 nagyobb reszelt sárgarépa és 2 evőkanál olívaolaj keverékével bársonyos bőrt varázsolhatsz magadnak. A problémásabb területre vidd fel, hagyd hatni 5 percig majd, mosd le! (Tovább ne hagyd rajta, mert a répa miatt elszínezheti a bőrt!)

Erős körmök
Töredezett körmök esetén a megoldás a heti két alkalommal elvégzendő olívaolajos- langyos vizes kézfürdő. Manikűrözés előtt célszerű az E- vitaminban gazdag folyadékban áztatni kézfejünket. Dekoltázs 2 evőkanál virágméz és ugyanennyi olaj keverékéből készíts tápláló pakolást a mellkasodra. Vidd fel a mell környékére, a nyakra, majd hagyd, hogy felszívódjanak a hatóanyagok. Fél óra elteltével mosd le.

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

  Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr254617770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2012.07.05. 13:49:12

ha esszük, ha magunkra kenjük, szerintem nagyon fontos az olíva olajnál a minőség. csak hidegen sajtolt extra szűz olívát érdemes venni, nem sajnálni rá a pénzt, a filléres sansa olajak az első préselés után visszamaradt szemétből vannak.
Ha a bőrünk egészsége valóban fontos, akkor bio minősítésű olajat vegyünk.
süti beállítások módosítása