CocoChic

CocoChic

Csináld magad: Nyaklánc csipkéből

2013. március 16. - CocoChic

Ha szereted a kissé régies hatású darabokat és imádod a saját kezűleg készült ékszereket, akkor érdemes kipróbálnod ezt az egyedi technikát, mely során csipkéből készíthetsz nyakláncot.

Hozzávalók
- csipke
- ékszerkapcsok
- folyékony ragasztó
- tálka
- víz
- olló
- fogó

Elkészítés
1. lépés
Az olló segítségével vágjuk szét a csipkét úgy, hogy bizonyos ismétlődő mintákat, motívumokat kapjunk, hisz így lesz a leglátványosabb a végeredmény.

Minden egyes mintát áztassunk be a tálkában található keverékbe, mely két rész ragasztó és egy rész víz keveréke. Ez a ragasztós oldat fog tartást adni a csipkének.

3. lépés
Miután megszáradtak a csipkéből kivágott, beragasztózott minták, fűzzünk be egy kapcsot az egyik minta szélébe, hogy rögzíteni tudjuk egy másik részhez. A kapcsokat a fogó segítségével zárhatjuk össze.


4. lépés

Miután összekapcsoltuk az összes elemet, a nyaklánc végét kapcsokkal, nyakláncvéggel vagy a kapcsokba fűzött selyemszalaggal rögzítsük.

Egyéb tippek
A kész nyakláncot díszíthetjük még strasszokkal, flitterekkel és csillámmal is, ám vigyázzunk, nehogy túlzásba essünk és túl giccses legyen a végeredmény.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához is!

Forrás: shinetrimny.blogspot.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr615137890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása