CocoChic

CocoChic

Top 18 őszi trend

2011. szeptember 08. - CocoChic

Végre itt az ősz! Egy évszak melyben gondolkodás nélkül használhatjuk a színeket, hordhatunk rövid és hosszú ruhadarabokat, minden a kreativitásunkon múlik,bátran párosíthatjuk a darabjainkat. Következzék egy rövidke kis összeállítás az idei év őszi trendjeiről, melyek a kifutón már feltűntek, de még van idő beszerezni a kulcsfontosságú darabokat.

1, Peplum
Magyar megfelelője szerintem nincs is ennek a szónak :) Valójában a peplum egy olyan rövidke szoknya, mely egybe van varrva egy ugyanolyan anyagból készült dzsekivel vagy blúzzal, így alkotva egybe részes ruhát. Igazán elegáns viselete, mely kihangsúlyozza a nőies vonalakat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balról jobbra: Marc Jacobs, Proenza Schouler és Thakoon ruhák

2, Anorákok
Az anorák egy szörnyű szó, így inkább az angol megfelelőjét a parkas-t használnám. Szó mi szó a kabátok újra visszatérnek a szőrmeszegélyeikkel együtt. És mi a végeredmény? Egy kis grunge és glam keveredése, avagy fiús lezserség és csillogó anyagok. Most már nem csak farmerrel lehet hordani a jó meleg dzsekiket, hanem egy nőies ruhával is.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vera Wang, Altuzarra, Mulberry

3, Szőrme
Mielőtt az állatvédők heves tiltakozásba fognának természetesen műszőrmékről beszélünk. A magyarországi boltok többségében is kizárólag műszőrmét forgalmaznak (H&M,C&A, New Yorker). Tehát  szőrmék teljes erőbedobással visszatértek, hogy megszerezzék a nekik kijáró helyett a gardróbban. Színek, minták és fajták mind más-más stílus ezáltal más lehetőségeket is kínálnak. Ha a szőrmés kabátot túl soknak találjuk, akkor is érdemes egy szőrme mellényre vagy legalább egy szőrmeszegélyűre e szert tenni, mert garantáltan az idei év egyik legnagyobb slágere és nem  utolsó sorban kellemes meleg a borongós őszi reggelen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mulberry, BCBG, Prabal Gurung

4, 60-as évek divatja
Most lehet igazán kincset érő darabokra lelni a nagymama szekrényében. A retro őrület most a 60-as évek darabjait hozta vissza a kifutók világára. Elő a kiskosztümökkel, mintákkal és a színes kiegészítőkkel.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marni, Bottega Veneta, Alberta Ferretti

5, Pöttyök
Még mindig maradunk a retro trendeknél,melyek hosszas pihenés után újra visszahozták a pöttyöket. Hatalmas vagy apró, a méret nem számít, csak pötty legyen!




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diana von Furstenberg, Marc Jacobs, D&G

6, Szmoking
A tavalyi boyfriend blézer után idén a szmokingok is hódítanak.Az androgün hatás egyre nagyobb teret nyer a divatban, gondoljunk csak a  Louis Vuitton idei reklámkampányára, melyben szintúgy  feltűnnek ezek a ruhadarabok, mint sofőrzakók. Merészségük és egyediségük miatt érdemes visszafogottabb darabokkal kombinálni, de kitűnően mutat egy kosztümmel vagy akár egy party ruhával is.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jason Wu, Ralph Lauren, Moschino

7, Kék őrület
Az árnyalat hivatalos megnevezése a Yves Klein Blue (kobalt kék), mely már tavaly is fel-fel tűnt egy két ruhadarab erejéig, ám idén teljesedett ki a kék mánia. Ha nem is a mi színünk és nem szeretnénk kék ruhadarabot hordani, egy kiegészítőre azért megéri beruházni.




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karen Walker, Louis Vuitton, Cushnie et Ochs, 3.1 Philip Lim

8, Minimalista sportviselet
Nyugalom, nem arra buzdítok mindenkit, hogy kapja elő a bolyhos mackónacit :) A kiforrottabb, elegánsabb sportviseletekre kell gondolni. Minimalizmus, egyszerűség, tisztaság és élénk színek használata a jellemző erre a trendre.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Max Mara, Jill Sander, Calvin Klein

9, Geometrikus minták
A minimalista és retro vonal egyik újabb élre törője a geometrikus minta. Vonalak, szögek és színek kínálta végtelen variációk, melyek üde színfoltjai lehetnek őszi ruhatárunknak.




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.1 Philip Lim, Balenciaga, Rag & Bone

10, Áttetsző anyagok
A kora őszi időjárás során még hordhatjuk ezeket az anyagokat, később azonban a hideg beálltával búcsút kell tőlük vennünk. A bőrt megmutatom és sokat sejtető anyagok rendkívüli nőiességet és eleganciát sugároznak.Főként erőteljes színű ruhákkal viseljük őket. Egyszerre ne viseljünk több áttetsző darabot, mert közönséges hatást kelt.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jason Wu, BCBG Max Azria, Stella Mc Cartney

11, Egy falatnyi csipke
A klasszikus fehérnemű anyag most felszínre kerül, hisz szegélyek, díszek, betoldások készülnek belőle. A hagyományos kis fekete ruha idén akár teljes egészében készülhet csipkéből. A kiegészítők megválasztásánál főként az ezüst kerüljön előtérbe, hisz csillogásával csak még erőteljesebben fokozza a csipke lány anyagának nőies finomságát.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jason Wu, D&G, Blumarine

12, Choker nyaklánc/ nyakpánt
Magyarban ismét nehéz lesz megfelelő szót találni erre a darabra, mely az anglolban a choker, azaz fojtogató nevet kapta. A nyakra szorosan tekeredő ékszerdarabok felváltják a viktoriánus kor bársonypántjait, a selyemszalagokat és a pár éve divatba került rózsás nyakpántokat. Főként a fémes hatású darabok a kifutók kedvencei, de az érdekesebb díszített bársonyok is visszatérőben vannak.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Michael Kors, Elie Saab, Emilio Pucci

13, Élénk színű nadrágok
Egy ideje már jelen vannak ezek a vidám darabok, de csak most lettek a tömegtrend részei. Munkába és iskolába is tökéletesek, hisz a felsőn és a kiegészítőkön múlik az összeállítás stílusa. Egyszerű színekkel is remekül mutat. Élénk árnyalatokból maximum hármat viseljünk egyszerre, különben szemfájdítóan rikítóak leszünk.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karen Walker, DKNY, Yigal Azrouel

14, Magas hasíték
Szoknya vagy ruha, teljesen mindegy, mert most mindegyiket fel lehet vágni. Éljenek a kivillanó combok!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elie Saab, Diana von Furstenberg, Michael Kors

15, Kockás
A favágó-flanel és a skót- után egy rokona a tartan típusú kockák tarolnak az idei őszi kifutókon. Ez a klasszikus trend remekül illeszkedik az idei koncepció, a college fashion stílusba.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rag & Bone, Thakoon, Charlotte Ronson

16, Poncsó
Egy újabb visszatérő, mely stílusos és kellemesen melegen tart az őszi hidegben. Itthon a New Yorkerben kapni álomszép poncsókat.


 

 

Alexander Wang, Rag & Bone, Karen Walker

17, Földig érő kabát
Idén a kabátok hosszabbak lettek s már-már a földet súrolják ( angol elnevezés duster coat= poroló, törlőrony). A főként gyapjúból készülő kabátcsodák télen is remek szolgálatot tesznek majd s a rövidebb szoknyát kedvelők lábai sem fognak fázni  egy ilyen hosszú darab alatt.

 

Haider Ackermann, Christian Dior, Missoni

18, Össze nem illő minták
Eljött az idő, mikor mindent mindennel lehet hordani, mikor nincsenek véres szabályok a divat világában. Nem kell félni a különböző minták párosításától, bátran viseljük a legmeghökkentőbb kombinációkat is.


 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr193211862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása