CocoChic

CocoChic

Inspiráló mozifilmek

2011. november 11. - CocoChic


Ki ne vágyna arra, hogy egy kellemes őszi estén a jó meleg szobában egy finom kakaó mellett vicces és vidám filmeket nézzen? De mi lehet ennél is jobb? Divatról, ruhákról, cipőkről szóló filmeket nézni! Összegyűjtöttem a leginspirálóbb  divatfilmeket, melyeket tényleg érdemes megnézni. Dokumentumfilm, életrajzi ihletésű vagy teljesen csak fikció...mindegy! Van aminek a témája kapcsolódik a divat világához, van amely ennek a csodás és bonyolult világ összefüggései mögé enged betekintést, de van, amiben csak a csodaszép ruhák a lényeg. Klasszikus, újoncok és elfeledett remekművek következnek.


Fogjunk tolvajt! (To Catch a Thief) 1955
színes, feliratos, amerikai thriller, 102 perc

Rendező: Alfred Hitchcock

Szereplők:
Cary Grant (John Robie)
Grace Kelly (Frances Stevens)


A történet nem a divatról szól, sőt ennél messzebb már nem is állhatna. Ám a ikonikus Grace Kelly és csodaszép ruhakölteményei miatt érdemes megnézni ezt a filmet. Edith Head jelmeztervező munkáját jelölték is az Oscarra, de sajnos nem nyert ebben a kategóriában.

Sabrina  1954
amerikai romantikus vígjáték - 113 perc

Rendezte: Billy Wilder
Főszerepben:
Humphrey Bogart (Linus Larrabee), Audrey Hepburn (Sabrina Fairchild), William Holden (David Larrabee)


A film története sokaknak ismerős lehet a későbbi feldolgozásából adódóan. Az eredeti sztori ruhái azonban számunkra a lényegesek, hisz Edith Head 6. Oscarját ez a film hozta meg. A győzelem azonban keserédes volt, hisz a film kulcsdarabja, Sabrina estélyije,Hubert de Givenchy darabja, aki  Audrey kedvenc ter
vezője volt.

Mókás arc (Funny Face) 1957
színes, magyarul beszélő, amerikai zenés vígjáték, 103 perc

Rendező: Stanley Donen
Szereplők:
Audrey Hepburn (Jo Stockton)
Fred Astaire (Dick Avery)

A történet itt már szorosan kötődik a divatvilágához, hisz egy modell felfedezéséről és karrierjéről szól a film. Edith Head és Hubert de Givenchy újra egy csapatként dolgoztak Audrey gardróbjának összeállításában. Az Oscar jelölést ez a film is megkapta, de végül nem nyerte el.


Hátsó Ablak (Rear Window) 1954
amerikai thriller, dráma,112 perc

Rendező: Alfred Hitchcock
Szereplők: James Stewart, Grace Kelly


Ismét egy Hitchcock film. Elfogultnak fogok tűnni, hisz ez a film is Edith Head nevéhez köthető, aki immáron kilencedszerre öltöztette Kellyt.

Bonnie és Clyde(Bonnie and Clyde) 1967

Rendező: Arthur Penn
Szereplők:Warren Beatty, Faye Dunaway 

A történetet mindenki ismeri, azt azonban nem szokták megfigyelni, hogy milyen stílusos összeállításokban zajlik a cselekmény.Theodora Van Runkle's  munkáját Oscar jelöléssel díjazták, azonban megnyernie már sajnos nem sikerült.


 

 

 


 



 

 








 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr513370517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása